Google App Store'daki uygulamalarının gizlilik güncellemelerini tamamlamadı - Haberler - indir.com

Google App Store'daki uygulamalarının gizlilik güncellemelerini tamamlamadı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-22 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Birkaç ay önce App Store için gizlilik kurallarını güncelleyen Apple, tüm geliştirici şirketlerden her uygulamaları için gizlilik raporu sağlamalarını talep etmişti. Bu kural geliştiricilerin uygulamalarında hangi verilerinin kullanıldığını ve paylaşıldığını kullanıcılara şeffaf bir şekilde bildirmesi içindi. 4 Ocak itibariyle iOS’taki uygulamaları gizlilik etiketleriyle güncellemeye başlayacaklarını Apple’a bildiren Google hala tüm uygulamalarını güncellemedi.

Google’ın gizlilik etiketleri üzerinde çalışmaya başladığını söylemesinin üzerinden iki haftadan uzun bir süre geçti. Ancak şirket bu süreçte Gmail ve YouTube gibi popüler uygulamalarını bile daha güncellenmedi. Apple’ın gizlilik etiketleri olarak adlantıdığı bu yeni özellik Google uygulamaları içinde şuan sadece Google Authenticator ve Google Translate. Authenticator, Google’ın son olarak 7 Aralık’ta güncellenen iki adımlı doğrulama uygulama bulunuyor. Google Translate’ın de kullanıcılardan konum verilerini, kullanıcı içeriğini, tanımlayıcıları ve teşhis verilerini topladığı gizlilik etiketleriyle belirtiliyor.

Apple Watch'lar artık Covid-19 testi yapabiliyorApple Watch'lar artık Covid-19 testi yapabiliyor

Google neden hala uygulamaları gizlilik etiketiyle güncellemiyor?

Apple, bir ay önce Apple Store’daki tüm uygulamaların gizlilik etiketlerine sahip olması gerektiği yönünde açıklama yapmış olsa da Google bu güne dek sadece iki uygulamasını güncelledi. Google’ın eğitim uygulaması olan Slides ve Socratic ise güncelleme almasına rağmen hala gizlilik etiketlerine sahip değil.

2020 senesinin en iyi App Store uygulamaları

Google bu uygulamalara gizlilik hakkında gerekli güncellemeleri yapmamasında çalışanların tatil döneminde olmasını gösteriyor. Zira geçen yıl Chrome’a da Aralık 2019’dan Şubat 2020’ye kadar güncelleme yayınlanmamış yeni güncellemesinde gizlilik etiketlerine yer vermemişti


Apple Face ID ile ilgili yeni bir patent aldıApple Face ID ile ilgili yeni bir patent aldı
LG, Apple için LCD üretimini durdurduLG, Apple için LCD üretimini durdurdu

PAYLAŞ