Google, Android'de Görüntülü Görüşmeyi Basitleştirecek - Haberler - indir.com

Google, Android'de Görüntülü Görüşmeyi Basitleştirecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-17 20:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google, Android kullanıcılarının daha kolay bir şekilde görüntülü görüşmelerini sağlamak adına yeni bir yöntemi sunmaya hazırlanıyor. Normal şartlarda Samsung veya diğer markaların telefon uygulamaları içerisinde görüntülü görüşmeyi sağlayan çeşitli seçenekelr bulunuyor. Fakat bu seçenekler tam anlamıyla Android cihazların genelinde yer almıyor. Ancak Google'ın yeni yöntemi ile Android cihazlar üzerinden görüntülü görüşme yapmak isteyen kullanıcılar Telefon, Kişiler ve Android Messages uygulamaları içinde yer alan video arama seçeneğini görecekler.

Android'in sistemine entegre edeceği bu sistem oldukça kapsamlı bir şekilde yapılacak. Kişiler içerisinde sesle arama yada yazılı mesajın hemen yanında artık video aramda yer alacak. Google ise bu işleve gelecek zamanda bir sesli görüşmeden tek bir tıklama ile video görüşmeye geçilebilecek bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu mobil görüntülü görüşme operatörün ViLTE servisi yani LTe üzerinden video aktarımı yapılacak. Ancak operatör bu servisi desteklemiyor ise Google aramayı kendi sohbet uygulaması olan Duo'a bağlayacak ve oradan gerçekleştirecek. Ancak Duo için ise her iki tarafda bu uygulamanın yüklü olması gerekecek.

Entegre edilmiş olan videolu görüşme özelliği şuan için Pixel, Pixel 2, Android One ve Nexus cihazlar için kullanıma sunulmuş durumda. Ülkemizde ise General Mobile kapsamında yer alan Android One telefon sahipleri bu özellikten yararlanabilecekler. Ancak diğer Android cihazlara bu özelliğin gelmesi için Google'ın operatörler ile çalışmalar ve görüşmeler gerçekleştirdiği ifade ediliyor.





PAYLAŞ