Google Android Wear'ı  Wear OS olarak yeniden satışa çıkarıyor - Haberler - indir.com

Google Android Wear'ı Wear OS olarak yeniden satışa çıkarıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-16 16:20:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Giyilebilir Teknoloji

Google ilk kez giyilebilir teknoloji çalışması yürüterek Android Wear'ı ortaya çıkarmıştı, giyilebilir alanlara girme konusundaki en büyük denemesi olan Android Wear, şirketin gişe rekoru kıran bir kampanyası  haline gelemedi. Bu konuda büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Google Android Wear'ı Wear OS olarak yeniden piyasaya sunacak.  Yapılan araştırmalara bakılırsa akıllı saat teknolojisi açısından en önemli Pazar payı Apple ait. Kullanıcılar tek bir telefonla eşleşmesine ve pahalı olmasına rağmen Apple Watch'ı tercih ediyor. Google ise bu konuda kendisine yeni bir Pazar arayışı içerisinde. Oldukça başarılı özelliklere sahip olan Android Wear, size "sizinle beraber hareket eden bilgileri" sunmayı, tüm dünyayı kolunuza getirmeyi amaçlıyordu. Sadece zamanı söylemekle yetinmeyen Android Wear, zamana göre tahminler yapabiliyor ve konum bilgilerini de kullanarak içeriğe hassas veriler oluşturabiliyordu.

Örneğin bir otobüse bindiğinizde Google Maps destekli bir geri sayım sayacı, hedefinize ne kadar sürede ulaşacağınızı size söylüyor. Yeni teknoloji, sizi etrafta olabilecek çeşitli tehlikeler konusunda da uyarabiliyor. Google'ın bir videosunda yakındaki plajları listeleyen yeni Android Wear kullanıcıları, deniz canlıları tarafından rahatsız edilmekten kurtuluyorlardı.

Şimdi yeni çıkacak olan Wear OS'un da aynı özelliklere sahip olacağı biliniyor. Bakalım Google istediği satış sayısına bu yeni piyasa ürünü ile ulaşabilecek mi' Google açısından önemli bir Pazar hareketi.





PAYLAŞ