Google Android ve iOS için ortak uygulama geliştirdiğini duyurdu - Haberler - indir.com

Google Android ve iOS için ortak uygulama geliştirdiğini duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-04 10:25:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Google, iOS ve Android işletim sistemine sahip uygulamaların yapımında kullanılan Kullanıcı Arayüzü (UI) aracı Flutter'in 1.0 versiyonu yayınladı. Aynı zamanda Google, Squara tarzı üçüncü parti entegrasyonları ve Flutter'e dair bazı yeni özellikler olduğu duyurulur. 

Açık kaynak kodlu olan Flutter, Google'ın 2017 yılında geliştirici konferansında gerçekleştirildi. O günden bu güne kadar her geçen gün popülerliği arttı ve Groupon, Alibaba, Tencent, Capital One, Philips Hue vb. şirketler uygulamalarını burada geliştirmeye başladı. Üstelik şimdiki 1.0 versiyonu çıkmamışken. Yazılımcılar yazılımlarını burada geliştirirken aynı zamanda girdiler için bir engel sayılabilecek olan Dart dilini kullandı. 

Yeni iPhone'lar 5G ile gelebilirYeni iPhone'lar 5G ile gelebilir

"Bugün çözdüğümüz problem, birçok mobil geliştiricinin karşılaştığı bir sorundu. "

Google yaptığı bir açıklamada geliştiricilerin binlerce Flutter uygulamasını App Store  ve Play Stor yayınladığını ifade etti. Dart'ın Ürünü Yöneticisi olan Tim Sneath yaptığı bir açıklamada şu ifadelere yer verdi; "Flutter, iOS ve Android için yalnızca bir kod tabanı olması dışında güzel bir yerel deneyim oluşturmak için taşınabilir geliştirdiğimiz UI araç setimizdir. Bugün çözdüğümüz problem, birçok mobil geliştiricinin karşılaştığı bir sorundu. Bir geliştirici olarak, seçim yapmaya zorlanıyorsunuz. Ya SDK platformunu kullanarak bir uygulama geliştirirsiniz ya da Android ve iOS için ayrı ayrı uygulama geliştirirsiniz.” 

Tim Sneath, Microsoft'ta Silverlight takımının bir parçasıydı

Dart'ın Ürünü Yöneticisi olan Tim Sneath, 2017 yılında Google'a geçmeden önce, Microsoft'ta Silverlight takımının bir parçasıydı. Bu da demek oluyor ki çapraz platformların geliştirilmesinde tecrübe sahibi. Aynı zamanda sosyal medya platformu Facebook, oldukça popüler olan React Native ile aynı problemi çözmeye çalışıyor. 

 

 


Nokia, 5G çalışmaları için yatırım yaptıNokia, 5G çalışmaları için yatırım yaptı
Xiomi Mi Mix 3, 5G Testinde Kendini GösterdiXiomi Mi Mix 3, 5G Testinde Kendini Gösterdi
Intel 5G Destekli Yeni Modemini TanıttıIntel 5G Destekli Yeni Modemini Tanıttı

PAYLAŞ