Google Android telefonlarla bir deprem ağı kuracak - Haberler - indir.com

Google Android telefonlarla bir deprem ağı kuracak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-14 21:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi Google, daha geniş bir deprem ölçüm ve tarama altyapısı için Android telefonlardan destek alacak. Android akıllı telefonların içinde oldukça gelişmiş ivmeölçer gibi çeşitli sensörler bulunuyor. Bu sensörler sayesinde ise telefonlar en ufak bir hareketi bile iyi bir şekilde algılayabiliyor. Tam bu noktada Google bu durumu kullanarak Android telefonlardan bir deprem ağı kurmak istiyor. Günümüzde depremler belirli bölgelere konulan sismograflar ile algılanabiliyor. Bu sistemlerin “erken uyarı için” her yere kurulması tabii ki mümkün olmuyor. Bu kapsamda ise daha doğru ve erken sonuçlar için internet devinin Android telefonları kullanma planı mantıklı gözüküyor.

Google, depremler için Android telefonları kullanıyor

Google Asistan, YouTube Music çalma listesi oynatabilecekGoogle Asistan, YouTube Music çalma listesi oynatabilecek

Telefonları bir mini sismograf haline getirme planının henüz başında olan şirket bu noktada “Android Earthquake Alerts System” adlı bir alt yapıyı milyonlarca Android telefon ile dünyanın en büyük deprem algılama ağı haline getirmeyi hedefliyor. Bu sürecin dünya genelindeki milyonlarca Android kullanıcısı için aktif edildiğini ve algılama sürecinin sadece cihazlar şarj takılıyken çalıştığını belirtiyor. Sürecin sistemin merkezinde olduğu ve herhangi bir işlem olmadan Google’a veri gönderildiği aktarılıyor.

Bu sistemin esas büyük deprem darbesi gelmeden hemen önce telefonlara bildirim geleceği aktarılıyor. Bazı deprem durumlarında saniyelerin çok önemli olduğu kağıt üzerinde açık bir şekilde gözüküyor. Bakalım Google’ın Android cihazlar ile gerçekleştireceği bu sistemi ne kadar etkili olacak göreceğiz.


Google Play incelemeleri uygulama içerisinden yapılabilecekGoogle Play incelemeleri uygulama içerisinden yapılabilecek
Google Lens ilerde matematik sorularını çözebilirGoogle Lens ilerde matematik sorularını çözebilir

PAYLAŞ