Google, Android kullanıcılarının konum verilerini silmesine izin verecek - Haberler - indir.com

Google, Android kullanıcılarının konum verilerini silmesine izin verecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-14 16:20:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Kullanıcıların konum geçmişlerini silmesine izin verecek yeni bir özelliği test eden Google, Google Haritalar Beta sürümünün kodlarında bulunan yeni güncellemeyi test etmeye başladı.

Android işletim sistemine sahip akıllı cihazların sahibi konumunda bulunan Google, kullanıcılara daha iyi bir şekilde hizmet verebilmek adına konum verilerini her daim takip ediyor. Google uygulamasının Ayarlar sekmesinde Konum Geçmişini Kapatma seçeneğine sahip olan Kullanıcılar, Google’ın sahip olduğu konum verilerini sildiği anlamına gelmiyor. Ancak gel görelim ki bu durum çok kısa bir süre içerisinde değişecek. 9tu5Google, Google Haritalar uygulamasının beta 10.10 sürümünün kodlarında “Konum geçmişini otomatik olarak sil” isminde yeni bir özellik ortaya çıktı. Söz konusu olan bu özelliğin beta sürüm kodlarında mevcut olması, Google’ın bu özelliği test ettiğini bizlere gösteriyor.

Harika, Kullanışlı ve Eğlenceli 5 Yeni Google Uygulaması            Harika, Kullanışlı ve Eğlenceli 5 Yeni Google Uygulaması            

Google ceza ödemektense böyle bir özelliği getiriyor

Kullanıcıların konum verilerini izleyerek reklam önerilerinde gayet muhteşem diyebileceğimiz bir isabetlilik sağlayan bu özellik, bakalım kullanıcların ne kadar hoşuna gidecek. Ancak özellikle AB, kişisel verilerin gizliliği konusunda arama motoru devi Google’a çok ciddi ve pahalı sorular sormaya başladı. Bu sebepten ötürü Google, her daim ceza yiyip engeller ile karşı karşıya kalmaktansa, kullanıcılarına verilerini silme yetkisi sunuyor olabilir. Dünya üzerindeki Android işletim sistemi kullanıcılarının sayısını göz önüne alacak olursak, Goolge’ın söz konusu olan bu özelliği sunarak kaybedeceği veri ve dolayısı ile paranın ödeyeceği cezadan daha fazla olacağını düşünebiliriz. Fakat Google’ın bu noktada bize göre en iyi avantajı, büyük bir kullanıcı kitlesinin kişisel verilerin çok fazla umursamıyor olması. Bu da demek oluyor ki, Google kullanıcılarına konum geçmişini silme hakkı tanıdığı zaman dahi pek çok kullanıcı bu hakkını kullanmayacak. Peki bir indir.com okuru olarak siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?


Google Chrome, karanlık temayı teste başladıGoogle Chrome, karanlık temayı teste başladı
Google Chrome, multimedya tuşlar desteğine bir sonraki güncelleme ile kavuşuyorGoogle Chrome, multimedya tuşlar desteğine bir sonraki güncelleme ile kavuşuyor
Google Maps AR navigasyon özelliğini test ediyorGoogle Maps AR navigasyon özelliğini test ediyor

PAYLAŞ