Google, Android kullanıcılarından özür diledi! - Haberler - indir.com

Google, Android kullanıcılarından özür diledi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-18 13:14:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

WebView tabanlı uygulamalarda bulunan tüm bilgileri silmesi ile gündeme gelen Google Chrome 79 sürümü tüm Android kullanıcılarını endişe içine sokmuştu. Arama motoru devi konu hakkında bir açıklama yayınlandı ve Android kullanıcılarından özür diledi. Google’ın Chrome tarayıcısı için geçtiğimiz günlerde sürüm 79 güncellemesi yayınladığı biliniyor. Güncelleme ile beraber birçok iyileştirme ve yenilik tarayıcıya kazandırılırken, kullanıcıların uygulamalarda yer alan bilgilerinin silinmesi şikayetler üzerine ortaya çıkmıştı. Google ise bu durum üzerine harekete geçti ve Android kullanıcıları için bir çözüm arayışına girdi. Nihayetinde ise Chrome 79 Android kullanıcılarına yeniden sunuldu.

Android Chrome 79 Sorunu Çözüldü

Chrome 79 ile gelen çok faydalı “parola” özelliğiChrome 79 ile gelen çok faydalı “parola” özelliği

Google Chrome kullanıcılarını mutlu edecek haberi verdi ve Google Chrome 79’un dağıtımına yeniden başladı. Şirket ayrıca yapmış olduğu açıklamada silindiği düşünülen bilgiler hakkında da konuştu. Buna göre Chrome 79 geliştirici ekibi, WebView sisteminde yaşanman bu hatadan ötürü silindiği sanılan bilgilerin sadece görünmez bir hale geldiği Google tarafından belirtiliyor. Bu noktada Chrome kullanıcıları bir zarar görmezken, yeni güncellemenin bu hafta içerisinde verileceği Google yetkilileri tarafından söyleniyor.

WebView altyapısını kullanan yazılımlarda kaybolan bilgilerin ise tekrar görünür bir hale geleceği ifade ediliyor. Kısa bir süre söz konusu sorunlu Chrome 79 güncellemesi askıya alınırken, şuan için tekrar hizmete açılmış durumda. Google yönetimi konu hakkında özür de dileyerek yenilenen sürümün hafta içerisinde tüm kullanıcılara erişmesi hedefleniyor.  


Google Chrome 79 neler sunuyor?Google Chrome 79 neler sunuyor?
Android için Google Chrome 79 güvenli değil mi? Google'dan şok açıklama!Android için Google Chrome 79 güvenli değil mi? Google'dan şok açıklama!

PAYLAŞ