Google, Android iş ortaklarının güvenlik açıklarını paylaşacak - Haberler - indir.com

Google, Android iş ortaklarının güvenlik açıklarını paylaşacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-05 15:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

ABD merkezli teknoloji şirketi Google, Android iş ortaklarıın güvenlik açıklarını ifşa edeceği Android İş Ortağı Güvenlik Açığı Girişimi programını resmi olarak duyurdu. Şirket, bu program ile iş ortaklarını güvenlik düzeylerini iyileştirmeleri noktasında gelişim gösterecek. Android güvenliğini iyileştirmek ve her zaman en iyi seviyede tutmak isteyen Google, güncellemeleri ile hızlandırma ve hata ödülleri sunma gibi programlar yapıyor. Şimdi ise Google, kendisine ait olmayan yazılımlardaki açıkları ortaya çıkartacak işlemleri hızlandırmak istiyor. Bu kapsamda ise şirketin Android Güvenlik ve Gizlilik ekibi ile Pixel olmayan akıllı telefonlarda güvenliği artırmaya yönelik bir girişimi olacak.

Google’ın Android İş Ortağı Güvenlik Açığı Girişimi adlı bu programı ile iyileştirmeyi teşvik etmeyi hedefliyor. Ayrıca kullanıcıları da olası bir problem noktasında uyarmayı hedefliyor. Şuan için bu girişimin bazı birkaç Android problemini ele aldığını belirten şirket, üçüncü taraf cihazlara önceden yüklenmiş uygulamalar ile alakalı keşfedilen güvenlik açıklarına da dikkat çekiyor.

Google Fotoğraflar, yenilenen düzenleme araçlarıyla daha işlevselGoogle Fotoğraflar, yenilenen düzenleme araçlarıyla daha işlevsel

Google, diğer cihazlara güvenlik sağlamaya geliyor

Google, birçok Android akıllı telefona önceden yüklenmiş popüler bir web tarayıcısının şifre bilgileri dahil olmak üzere kullanıcıların kimliklerini ifşa edebileceğini belirtiyor. Google, sorunu geliştiriciye bildirdikten sonra kullanıcılara bir güncelleme sundu. Kullanıcılar, Android İş Ortağı Güvenlik Açığı Girişimi programı ile beraber ifşa edilen güvenlik açıklarına açılan bir internet sitesinden erişebilecekler. Şuan için sitede yer alan bilgiler kapsamında vivo, OPPO; Huawei ve ZTE gibi birçok şirketin geçmişte güvenlik noktasında sorunlar yaşadığı gözüküyor. Google bu noktada güvenlik açıklarını paylaşmadan önce tüm satıcıları bilgilendirdiği ve çoğu sorunun giderilerek sunulduğunu belirtiyor.

ABD merkezli Google’ın bu yeni girişimi, kullanıcıları cihazlarını güncel tutma noktasında teşvik edecek ve Android iş ortakları üzerinde de bir baskı kurmuş olacak. Bu noktada şirketlerin daha da dikkat etmesi gerekecek diyebiliriz.


Google Play Movies and TV, Google TV oluyorGoogle Play Movies and TV, Google TV oluyor
App Store gelirde Google Play Store’u ikiye katladıApp Store gelirde Google Play Store’u ikiye katladı

PAYLAŞ