Google, Android güvenlik ekibi ile kişisel verilerin korunmasını hedefliyor - Haberler - indir.com

Google, Android güvenlik ekibi ile kişisel verilerin korunmasını hedefliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-06 19:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Oppo son zamanlarda A serisi adı altında birçok yeni telefonunun tanıtımını gerçekleştirdi. A33, A53 ve A93 adlı bu telefonların ardından şirket bugün bu yeni seriye bir yeni cihaz daha ekledi. Oppo A73 özellikle resmi olarak açıkladı fakat telefonun fiyatı hakkında bir açıklamada bulunmadı. 

Oppo A73 özellikleri

Bugün itibariyle resmi olarak tanıtımı gerçekleştirilen A73 adlı akıllı cihazın aslında Oppo A17'nin global adlandırılmış hali demek çok daha doğru olacak. Oppo A73, 6,44 inç büyüklüğe, FHD+ çözünürlüğe sahip olurken, AMOLED teknolojisiyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Gorilla Glass 3 ile korunan cihaz ekranında parmak izi okuyucu da yer alıyor. Cihazın yüzde 90,7 olan ekran kasa oranı da dikkat çeken bir diğer nokta demek mümkün. Oppo A73'ün donanımsal özelliklerine değinmek gerekirse, cihaz Snapdragon 662 işlemcisine ve 6 GB LPDDR4x RAM ile 128 GB depolama kapasitesi yer alıyor.

Tanıtımı yapılan Oppo Reno4 SE 5G özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan Oppo Reno4 SE 5G özellikleri ve fiyatı

Söz konusu akıllı cihazın işlemcisine biraz daha detaylı bir şekilde değinmek gerekirse; 11 nm üretim sürecinden çıkan Snapdragon 662, 2.0 Ghz hızında dört çekirdekli Cortex A73 çekirdeği ve 1.18 GHz hızında dört çekirdekli A53 çekirdeğinden gücünü alıyor. Bu işlemciye Adreno 610 grafik birimi eşlik ediyor. Cihazın arka tarafına baktığımızda ise karşımıza dörtlü bir kamera kurulumu çıkıyor. Bu kurulumda; 16 Megapiksel ana kamera, 8 Mekapiksel ultra geniş açı lens, 2 Megapiksel mono ve 2 Megapiksel makro lens bulunuyor. Oppo A73’ün ön tarafında ise Sony IMX471 sensörüne sahip 16 Megapiksel çözünürlüğünde tek kamera yer alıyor.

Android 10 işletim sistemine sahip telefonun pil kapasitesi ise 4.015 mAh olarak açıklandı. Tüm bu özelliklere ek olarak aynı zamanda cihazın 30W hızlı şarj desteği de bulunuyor. Cihaz hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgiler elde edebilirsiniz. 


Tanıtımı yapılan OPPO Reno4 Lite özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan OPPO Reno4 Lite özellikleri ve fiyatı
Tanıtımı yapılan giriş seviyesi telefon Oppo A33 özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan giriş seviyesi telefon Oppo A33 özellikleri ve fiyatı
Tanıtımı yapılan Oppo Reno4 Z 5G özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan Oppo Reno4 Z 5G özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ