Google Android 12'yi tanıttı - Haberler - indir.com

Google Android 12'yi tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-19 10:00:00
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Etkinlik

Bugün I/O etkinliği düzenleyen Google, bir süredir merakla beklenen Android 12 işletim sistemini nihayet tanıttı. Etkinlikte Android 12’nin tasarımına ve yeniliklerine odaklanan şirket henüz performans konusunda bir açıklama yapmadı.

 

Android 12'de neler geliyor?Android 12'de neler geliyor?

Her sene aynı dönemlerde  I/O etkinliği düzenleyen şirket bu etkinlikte yeni teknolojilerini tanıtıyor. Bu sene de yepyeni teknolojilerini ve uygulamalarını tanıtan teknoloji devi Android 12’nin yeni sürümü hakkında önemli bilgiler paylaştı. Google Etkinlikte Android 12’nin sunacağı performans hakkında detaylı bir açıklama yapmak yerine sadece daha iyi optimize edildiği söylemekle yetindi.

Android 12'nin dili de değişiyor

Android 12 hakkındaki sunum, Matias Duarte’nin tasarım konuşmasıyla başladı. Matias Duarte ilk olarak Android 12’yi gösterdi. Android 12, ile ilgili gösterilen görsellerden de anlaşıldığı üzerine yeni sürüm eskisine göre  çok daha renkli, çok daha büyük ve net, ve çok daha ‘köşesiz’ bir tasarıma sahip. Bu noktada Google’ın Android 12 için tasarımı olabildiğince minimal düzeye indirmiş olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Android 12 güncellemesi alması beklenen akıllı telefonlar

Bunun yanı sıra şirket Android 12 ile birlikte yeni bir tasarım dili uygulanmaya başlayacak. Yeni sürümde 2014 senesinde tanıtılan Material Design dilinin yerini, ‘Material You’ isimli yeni bir dil alacak. Yayımlanan görüntülerin Google’ın saf Android işletim sisteminde yer alacağı düşünülüyor. Android işletim sistemini kullanan diğer telefon markaların da aynı tasarımlara yer verip vermeyeceklerini henüz bilinmiyor.

İşletim sistemindeki kullanım bölgeleri de yeni sürümde de büyütecek. Ekranda bulunan her buton, pencere ve seçenek daha büyük bir şekilde bir tasarıma sahip olacak ve bunun yanı sıra animasyonlarda da iyileştirmeler yapılacak.

Android 12 ile gizlilik artıyor

Bunun yanı sıra yeni arayüzle birlikte gizlilik konusunda da önemli iyileştirmeler yapılacak. Bu iyileştirmelerde öne çıkan noktalar da kamera, mikrofon ve konum olacak. Kullanıcılar kamera ve mikrofonlarını etkinleştirdiğinde ekranlarının sağ üst köşesinde yeşil bir nokta görecekler ve bu sayede iki donanımdan birinin kullanıldığını anlayabilecekler.

Uygulamalar ise kamera ya da mikrofonunuza erişmek istediğinde size izin verip vermediğinizi soracak. İzin vermemeniz durumunda uygulama kameraya ya da mikrofona erişmiş gibi davranacak. Ama siyah görüntü veya sessizlik kaydedebilecek. Konum tarafında da şirket, konum izinlerine yeni bir seçenek ekliyor.

Herhangi bir uygulamaya konum izni verirken “Her zaman” ya da “Yalnızca bu uygulamayı göster” ek olarak artık konumumuzun en doğru şekilde mi yoksa yaklaşık bir şekilde mi aktarılacağını da ayarlayabileceksiniz.

Android 12 ile birlikte gelen yeni özellikler

  • Android TV sistemleriyle çalışacak gömülü kumanda
  • NFC ve UWB teknolojileriyle araç kilidi açma (BMW, teknolojiyi destekleyenlerden birisi olacak)
  • Chrome OS cihazlar, Android telefondaki fotoğraf galerisine Wi-Fi Direct üzerinden anında erişebilecek.

Android 12 kullanıcılarla buluştuğunda ise öncelikle Google’ın kendi akıllı telefon serisi olan ve saf Android’le çalışan Pixel telefonlar için yaymnlanacak.


Android 11 alacak Nokia telefonlar açıklandıAndroid 11 alacak Nokia telefonlar açıklandı
Android 12 ile sunulacak özellikler belli olduAndroid 12 ile sunulacak özellikler belli oldu
Google Drive klasörü Android telefona nasıl indirilir?Google Drive klasörü Android telefona nasıl indirilir?

PAYLAŞ