Google, Amazon ile rekabet adına kolları sıvadı - Haberler - indir.com

Google, Amazon ile rekabet adına kolları sıvadı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-22 16:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi Google’ın e-ticaret tarafındaki hamleleri gelmeye devam ediyor. Amazon ile rekabet etmek isteyen Google Alışveriş tarafında bazı değişiklikler yaptı. Söz konusu yeni düzenleme ve güncelleme ile beraber perakendecilerin alışveriş aramaları için platforma gelen milyonlarca Google kullanıcısına Alışveriş bölümünü ücretsiz olarak sundu. Google, Amazon ile olan rekabetine karşı her yıl milyarlarca dolar kaptırıyor. ABD merkezli arama devi Google, Amazon ile e-ticaret tarafında aynı kategoride yer almıyor. Ancak gelirler noktasında Amazon ile rekabet edebiliyor. Birkaç yıl öncesine kadar kullanıcıların çoğu satın almak istedikleri içeriği Google üzerinden arıyordu.

Google arama sonuçları sayfasından ise Amazon gibi farklı alışveriş sitelerine gitmek mümkün oluyor. ABD’li şirket arama sonuçları sayfasına reklam yerleştirerek ürün aramaları aracılığı ile milyarlarca dolar gelir elde edebiliyor. Amazon’un alışverişteki hakimiyeti de e-ticaret devi olarak biliniyor. Dünya genelinde birçok kullanıcı ürünlerini aramak için Google yerine Amazon’u tercih ediyorlar.

Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl kullanılır?Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl kullanılır?

Google, Amazon ile rekabete giriyor

Sonuç itibariyle Amazon’un ifade ettiğine göre Jeff Bezos’un şirketi son dönemde milyarlarca arama reklamı geliri elde etmiş durumda. Google ise bunu fark ederek, Amazon ile daha iyi rekabet etmek adına yeni bir radikal karar aldı. Google, satıcıların alışverişleri isimli platformunda satış yapmasını ücretsiz hale getiriyor. Önümüzdeki haftalar ile beraber Google Alışveriş sekmesindeki arama sonuçlarında ücretsiz ürün listeleri yer almaya başlayacak. Perakendeciler Google’da reklam yayınlamasa bile ürünlerini ücretsiz olarak Alışveriş sekmesinde listeleyebilecekler.

ABD’li teknoloji devinin bu kararı ile beraber perakendeciler alışveriş aramaları için her gün Google’a milyonlarca ücretsiz kişiye erişebilecekler. Alışveriş yapanlar, Google Alışveriş sekmesinden daha fazla mağaza ve ürün bulabilecekler. Reklam verenler ise ücretli kampanyalar yerine ücretsiz ürün listelerini ekleyebilecekler.


Facebook'tan yeni oyun uygulamasıFacebook'tan yeni oyun uygulaması
Kredi kart bilgilerinizi çalabilecek telefonunuzdan hemen silmeniz gereken uygulamalarKredi kart bilgilerinizi çalabilecek telefonunuzdan hemen silmeniz gereken uygulamalar

PAYLAŞ