Google alternatifi Huawei Search yayınlandı! - Haberler - indir.com

Google alternatifi Huawei Search yayınlandı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-02 10:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei, geçtiğimiz yıldan bu yana ABD'nin ambargosu ile uğraşıyor. Şimdi de ABD ambargosu nedeniyle ciddi ve önemli adımlar atarak ilerlemeye devam ediyor. Huawei, son zamanlarda yaptığı yeniliklerin arasında Google alternatifi Huawei Search uygulamasını ekledi. Huawei Search uygulaması şirketin, AppGalery hizmeti içerisinde yer alacak, şu an için aktif olarak test etmesi sürecinde olduğu bir uygulamadır. Uygulamanın amacı adından da rahatlıkla anlaşılacağı üzere, GMS altyapısına sahip olmayan HMS'li cihazlarda arama görevi görecek. Kişiler şu an Huawei'nin modelleri üstünden halen Google'a tarayıcılar üzerinden girerek arma işlemlerini yapabiliyorlar. 

Fakat Huawei'nin şu an test aşamasında olan bu Search uygulaması bu süreci çok daha hızlı ve efektif hale getiriyor. Test sürecinin Birleşik Arap Emirlikleri merkezli olarak test edildiği dile getirilen uygulama, internet üzerinden haber, içerik, fotoğraf ya da video arama işlemlerinizde kullanmanıza imkan tanıyor. Sade bir arayüze sahip olan Huawei Search uygulaması AMUI 10 üstünde koyu bir arayüzle beraber kullanıcılara sunulacak. Uygulamanın kullanıcı sözleşmesinde yer alan bilgilere göre İzlanda merkezli Aspiegel Limited tarafından yürütülen bu uygulama, Huawei ID üstünden kullanılıyor ve şu an için hangi arama motoru üstüne kurulduğu hakkında da henüz bir bilgi yoktur.

Huawei Mate Xs'in Türkiye fiyatı belli oldu!Huawei Mate Xs'in Türkiye fiyatı belli oldu!

 XDA’nın yapmış olduğu denemelere göre uygulama içerisinde çıkan sonuçlar Google, Yahoo, Bing, DuckDuckGo, Yandex, Ask ya da AOL‘ın sonuçlarıyla eşleşmiyor. Bu bilgilere ek olarak şu an sonuçların hiç bir detayı olmadığı, temel olarak bazı bilgilerde dahi kesin bilgilerin alınmadığı görülmüyor. En net bilgi uygulamanın şu an test sürecinde olduğudur. 

Huawei Search şu an için pek iyi değil gibi gözüküyor

Huawei Search uygulamasının şimdilik pek de iyi durumda olmadığı fakat ilerleyen zamanlarda bunun tam tersine döneceği düşünülüyor. Yakın zaman içerisinde Türkiye de içinde olmak üzere dünyanın birçok yerinde kullanıma sunulacak olan bu uygulama, şirketin Google'sız dönemi için önemli olarak değerlendiriliyor. Google ise tekrar Huawei ile çalışmak için ABD'den izin almakla ilgileniyor. Google'ın izin alması halinde Huawei'nin yaptığı çalışmaların sonucunun ne olacağı merak konusu. Bu ve buna benzer konular hakkında yakın zaman içerisinde daha detaylı bilgi edileceği düşünülüyor. 


Resmi olarak tanıtılan Huawei P40 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan Huawei P40 özellikleri ve fiyatı
Google Huawei'yle yeniden çalışmanın yollarını arıyor!Google Huawei'yle yeniden çalışmanın yollarını arıyor!
Huawei, dünyanın ilk Wi-Fi 6+ yönlendiricisini tanıttıHuawei, dünyanın ilk Wi-Fi 6+ yönlendiricisini tanıttı

PAYLAŞ