Google Allo Güncelleme İle Yeni Yetenekler Kazandı - Haberler - indir.com

Google Allo Güncelleme İle Yeni Yetenekler Kazandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-08 11:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google'ın belli bir kitle kullanıcıya sahip olan sohbet uygulaması Google Allo, geçtiğimiz yılın Mayıs ayı içerisinde duyurulmuş ve yayın hayatına sokulmuştu. Uygulama temel sohbet özelliklerine sahip olduğundan ötürü rakipleri olan iMessage ve Telegram gibi diğer uygulamaların arkasında kalmıştı. Google ile geliştirmeyi sürdürdüğü Google Allo uygulaması için yayınladığı güncellemeler ile uygulamayı genişletmeye devam ediyor. Google Allo için yayınlanan son güncelleme ile grup sohbetlerini şifreleme özelliği getiriliyor ve böylelikle gizlilik sağlanmış oluyor.

Daha önceden beri bulunan bu özellik sadece bireysel sohbetlerde kullanılabiliyordu. Fakat yeni güncelleme ile bu özellik grup sohbetlerine de taşınmış oldu. Bu özelliğe ek olarak kullanıcılar artık sohbetlerinin gizli sohbet olmaktan çıkması için bir zamanlayıcı ayarı yapabiliyorlar. Piyasada bulunan birçok sohbet uygulaması içerisinde hali hazırda bulunan sohbet ön izlemeleri özelliği ise yeni güncelleme ile beraber Google Allo'ya yeni kazandırılan yetenekler arasında bulunuyor. Bu özelliklerin eksikliği uygulamayı arkada bırakmış olsada, dijital asistan olan Google Assistant ile bu farkları kapatmaya çalışıyorlar.

Kullanıcıların sohbet uygulamalarındaki bazı önemli detaylar ve veriler hayat kurtarıcı düzeyde olabiliyor. Bu noktada Google Allo'ya yeni güncelleme ile kazandırılan yeni yetenekler arasında sohbetlerin yedeklenebilemesi ve geri yüklenebilmesi de bulunuyor. Yeni özellik ile artık sohbetleri kaydetmek ve daha sonra yedekten geri kurtarmak mümkün olabilecek. Bir yıldır henüz istediği çıkışı gösterememiş olan Allo uygulaması yayın hayatına devam ediyor. Google'ın bu uygulamayı kaldırıp kaldırmayacağı belirsizliğini korurken, uygulama güncellemeler ile geliştirileceğe benziyor.





PAYLAŞ