Google Alan Adı Servisi Hizmete Başladı! - Haberler - indir.com

Google Alan Adı Servisi Hizmete Başladı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

2014 Haziran ayında test edilmeye başlanan Google'ın alan adı kayıt servisi Google Domains, bugün itibarıyla ABD'deki kullanıcılara hizmet vermeye başladı. Servis 60 adet alan adı uzantısının kayıt edilmesine imkan tanıyor.

Google alan adı servisi'nde kullanıcılar 12 dolardan başlayan fiyatlarla 60 farklı alan adı uzantısını kayıt edebilecekler. Servis sayesinde kullanıcılar, alt alan adı kaydı, G-mail'e e-posta yönlendirme, gizli isim ile alan adı kayıt etme gibi özelliklerden de faydalanabiliyorlar.

Google Domains

Google Domains adlı bu servisten alan adı kaydı yapan kullanıcılar ayrıca Squarespace, Weebly, Shopify ve Wix gibi hızlı web sitesi kurulmasına yardımcı olan sistemleri de kullanabilecekler. Ayrıca Google kendi blog servisi Blogger'a da tam destek veriyor.

Google Domains

Servis sayesinde kullanıcıların kendilerine ait bir hosting servisi olmasa bile Google, kendi sunucularını kullandıracak. Bu sayede kayıt edilen her alan adı için kullanıcılar, 100 e-posta adresi ve 100 alt alan adına kadar hesap oluşturma imkanına sahip olacaklar.

Google Domains'in kısa sürede tüm dünya genelinde hizmet vermeye başlayacağını tahmin ediyoruz. Servisi incelemek için Google Domains linkine, servisin ülkemizde hizmet vermeye başladığından haberdar olmak için ise buraya tıklayabilirsiniz.





PAYLAŞ