Google akıllı ve giyilebilir ürünler için North hamlesi - Haberler - indir.com

Google akıllı ve giyilebilir ürünler için North hamlesi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-01 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji ve arama motoru devi olan Google, akıllı ve giyilebilir ürünlere yönelik yatırımlarını sürdürüyor. Şirket yakın bir zaman önce, Focals akıllı gözlüklerin üretici şirketi olan North’u satın aldı. Akıllı gözlük noktasında bir türlü istediği etkiyi sergileyemeyen Google, arama motoru tarafındaki başarısını giyilebilir teknoloji tarafında da sürdürmek istiyor. Ancak henüz bu alanda istediği sonucu alamayan şirket, farklı yollar denemeye devam ediyor. Google tarafından bugün, 2012 yılında akıllı ve giyilebilir donanımlar için başlangıç olan gözlük şirketlerinden North’u satın aldığını duyurdu. Güçlü bir teknoloji ile yola çıkan şirket maalesef istediği ivmeyi yakalayabilmiş değil. Ancak Google yine de, satın alınan şirket teknoji devinin Kanada ofisinde çalışmalarını sürdürecek.

Google, giyilebilir teknoloji şirketi North’u satın aldı

Huawei yeni bir akıllı telefon patenti aldıHuawei yeni bir akıllı telefon patenti aldı

Henüz satın alma ile alakalı detayların ortaya çıkmadığı bu süreçte yeni ürünlerin geliştirilmesi bekleniyor. Google, North adlı bu şirketi satın almasını “güçlü teknolojik temele” sahip olması olarak nitelendiriliyor. Şirketlerin birleşme noktasındaki en önemli sonuç VR başlıklar ve akıllı gözlüklerin Google tarafından geliştirilmesinin hızlanması ve daha fonksiyonel ile yetenekli bir hale gelmesi bekleniyor. Focals 2.0 akıllı gözlükleri noktasında yeni bir gelişiminin olmayacağını belirten şirket, yeni geliştirilecek akıllı giyilebilir ürünlerin olacağına da işaret ediyor.

Şuan için ne zaman yeni bir akıllı gözlüğün geleceği belli olmazken, yakın zamanda Google cephesinde bu ürünlere yönelik bir hamle gelmesi bekleniyor.


Fitbit Charge 4 akıllı bileklik Türkiye’de satışa çıktıFitbit Charge 4 akıllı bileklik Türkiye’de satışa çıktı
Huawei, akıllı telefon pazarının lideri olmaya devam ediyorHuawei, akıllı telefon pazarının lideri olmaya devam ediyor

PAYLAŞ