Google AdWords 15 Yaşında (infografik) - Haberler - indir.com

Google AdWords 15 Yaşında (infografik)

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-10-29 14:30:54
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Donanım

Dünyanın en büyük reklam ağı Adwords, 15. yaş gününü kutluyor. Google gelirinin büyük bir kısmını AdWords servisi ile kazanıyor ve Google bugüne özel olarak Adwords'ün dünü ve bugününü karşılaştıran bir infografikyayınladı.

Ekim 2000'de yola çıkan AdWords, 2015 Ekim tarihine kadarki süreçte kendini büyük ölçüde geliştirdi. 2001 yılında sadece 350 reklamveren ile işe başlamıştı. Günümüzde ise 1 milyondan fazla reklamveren ile yola devam ediyor. Son dönemde dünyayı kasıp kavuran mobil cihazlara uyum sağlayabilen Adwords, bu alanda büyük bir avantaj elde etmiş oldu.

15 yıllık süreç içerisinde pek çok ünlü marka ile işbirliği yaparak markaların internet ile olan entegrasyonunu sağladı ve böylece Google ile birlikte şirketler de kendini geliştirdi. Özellikle online pazara hakimiyet kurmak isteyen şirketlerin ilk tercihi AdWords'e reklam vermek oluyor. 

218 ülke ile bağlantısı olan AdWords, 150'den fazla dilde arama sonucu veriyor. AdWords'ün Youtube üzerindeki kolu olan TrueView ile şirketlerin izleyiciler ile buluşmasını sağladı. Böylece Google hem kendi servisi olan Youtube'daki videoların izlenmelerini arttırdı, hemde şirketlerin satış rakamlarını yukarıya çekti. 

Google Adwords 15'nci Yaş infografik

Adwords infografik





PAYLAŞ