Google AdSense mobil kullanıma son veriyor - Haberler - indir.com

Google AdSense mobil kullanıma son veriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-16 13:00:00
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Google her geçen gün kullanıcılarına sunmuş olduğu servislere güncellemelerle yeni özellikler getiriyor. Ancak bugün Google AdSense’den arama motoruyla ilgili olarak kullanıcılarını üzen bir haber geldi. Bildiğiniz üzere AdSense, internet sitelerinin kendi sitelerine koydukları reklamların görüntülenme sayılarını inceleyerek gelirlerini kontrol edebilmelerini de sağlıyordu. Ancak gün itibariyle İşletim sistemine özgü bir uygulama olan AdSense’yi Android ve iOS kullanıcılarının uygulamalarını artık kullanamayacakları açıklandı. 

AdSense geliştiriliyor 

Google Asistan'a yeni özellikler ekleniyorGoogle Asistan'a yeni özellikler ekleniyor

Google’dan gelen açıklamaya göre geliştirici ekip yönünü mobil uygulamadan tamamen internet tarayıcı ağlarına çeviriyor. Bu nedenle de AdSense’nin iOS ve Android uygulama mağazalarında bulunan mevcut uygulamaları iptal edilecek. Bazı kullanıcılar ise uygulamanın işlemecesine ulaşmadığını dile getirdi. Web sitelerini yatırım yapılan bir alan olarak tanımlayan şirket, kullanıcılarına sunacağı yeni sistemi PWA konseptinde tasarladığını da açıkladı. Bu şekilde yeni sistem tıpkı Android’te ki gibi daha kolay yönlendirilebilecek. 

Google Chrome'a Yeni Bir Özellik Ekleniyor

PWA, internet sitelerinin mobil uygulamalardaki gibi kullanılabilmesini sağlayan bir programdır. Özel kodlarla yazılan bu program, mevcut siteye çevrim dışıyken dahi erişim imkanı tanır. AdSense’yi bu alt tabana dayandıran şirket, uygulamanın tüm platformları destekleyen ortak bir web uygulaması haline getirilmesi için yatırım yaptıklarını ve uygulamanın mobil cihazlarla optimize edilen özelliklerini artık eskisinden daha hızlı bir şekilde kullanıcılarına sunabileceklerini açıkladı. 

Kullanıcılara daha üstün bir deneyim 

Google Files'a önemli güncelleme!

AdSense’nin geliştirici ekibi kullanıcılarına ileriye dönük etkileşimi yüksek ve proaktif bir deneyim sunabilmeyi amaçlıyor. Ekip bu projeyle birlikte, kullanıcı hesaplarını daha sağlıklı bir şekilde yönetmeyi, kullanıcılara içerikler oluşturabilmeleri için yeni metotlara odaklanma fırsatlarını ve sorunlar durumunda yardıma ihtiyaç duyan kullanıcılarına daha hızlı erişim sağlamayı amaçlıyor. 

Yeni uygulamanın ne zaman kullanıma sunulacağı hakkında ise henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak Google’ın yapmış olduğu açıklamalar ve söylentilere göre 2019’un sonunda yeni ve gelişmiş AdSense’nin kullanıma sunulması bekleniyor. 


İlgili uygulamalar
Google Translate yenilendiGoogle Translate yenilendi
Google yeni sosyal medya uygulaması geliştiriyorGoogle yeni sosyal medya uygulaması geliştiriyor

PAYLAŞ