Google Ads nedir? - Haberler - indir.com

Google Ads nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-19 18:01:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Google reklam platformu olarak hizmet veren Google Adwords isminin değişmesi ile birlikte Google Ads oldu. Bu isim değişikliği ile birlikte ortaya çıkan Google Ads, Google'ın dijital pazarlama alanı olmaya devam ediyor. Dijital dünyadan daha fazla verim almak, daha fazla müşteriye ulaşmak ve daha fazla kişiye erişmek isteyen kişiler Google Ads ile bu konuda büyük bir avantaj elde ediyor. 24 Temmuz 2018 tarihi itibariyle Google Adwords yerine Google Ads olarak adlandırılmaya başlanan reklam platformu, pek çok farklı aracı ve yeniliği ile daha performanslı bir şekilde sunuluyor.

Google Ads neler içeriyor?

Ads’te Arama ağı reklamlar, görüntülü reklam ağı, mobil, Gmail, uygulama ve video reklamları gibi farklı seçenekleri ile klasik yöntemleri ve yeni teknolojik gelişmeler ile birlikte ortaya çıkarılan yeni teknolojileri bir araya getiriyor. İsim değişikliği ile birlikte sisteme yapılan yeni eklemeler ve ara yüzdeki değişiklikler, reklam platformunun çok daha beğeni toplamasını sağlamış durumda.

Google adwords Google Ads olduGoogle adwords Google Ads oldu

Panelde yapılan değişiklikler ile birlikte performans takibinin daha iyi bir şekilde yapılması, farklı metriklerin eklenmesi, web sitesi gezinme deneyimleri ya da buna bağlı olarak farklı raporlamalar da yine yerini almış durumda.

Google Ads sistemi nasıl işliyor?

Google’da reklam vermek isteyen herkesin kullanmak zorunda olduğu platform olarak Google farklı bir çalışma ve fiyatlandırma sistemine sahip. Öyle ki müşterilerin kendisine nasıl ulaşmak istediğini belirleyen işletmeler bu tercihlerine bağlı olarak farklı bir çalışma sistemini kullanıyor. Arama ağı üzerinden ya da görüntülü reklamlarla farklı şekilde müşterilere ulaşabilecek işletmeler bu çeşitlilik sayesinde aslında hedef kitleye en uygun bir şekilde ulaşma şansı elde ediyor. Fiyatlandırma bölümünde ise sınırlandırılmış bir fiyatlandırma politikası sunan Google böylece reklam bütçesinin aşılmamasını sağlıyor ve reklamlar üzerinde tüm bütçe kontrolünü yine sizlere sunuyor.

Google adwords Google Ads oldu

Üyelik almak ya da benzer şekilde işlemler için herhangi bir ek ücret sunmayan Google, sadece yayınlanan reklamlar üzerinden belirlenen kriterler üzerine ücretlendirme yapıyor. Reklam sistemi gelişmiş altyapısı sayesinde gerçek zamanlı takip ve sonuçların alınması reklam platformunun öne çıkan özellikleri arasında bulunuyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ