Google adres çubuğunu sadeleştirecek yeni bir özellik için kolları sıvadı - Haberler - indir.com

Google adres çubuğunu sadeleştirecek yeni bir özellik için kolları sıvadı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-15 11:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın deneysel tarayıcısı Canary’de gözüken yeni etiketler, Chrome’un adres çubuğunda yaşanacak yeni değişiklikleri karşımıza sunuyor. Buna göre ise Chrome, ileride adres çubuğunda sadece site adını göstermeye başlayacak. Günümüzün en popüler internet tarayıcısı olan Google Chrome, bugüne kadar birçok güncelleme ile geliştirme sunmaya devam etti. Bu değişikliklerden bazıları adres çubuğundaki görünen bağlantılar için de sağlandı. Şimdi ise Google, bağlantılarda ana ana kısım ve geriye kalan kısım arasındaki vurguyu netleştirdi ve http ile HTTPS uzantılarını gizledi.

Fakat Google, Chrome Canary üzerinde gözüken yeni deneysel özelliklere göre yenilikler sadece bununla sınırlı kalmayacak. Şirket, bu kez kullanıcılara sadece bağlantıdaki ana kısmı gösterecek.

Google Chrome için yeni bir özellik yoldaGoogle Chrome için yeni bir özellik yolda

Google Chrome adres çubuğu yenileniyor

AndroidPolice kaynaklı habere göre Chrome Canary’nin son sürümünde yeni bir etiket ile karşılaşıldı. Buna göre ise “Omnibox UI Hide Steady-State URL Path, Query and Ref” adına sahip bu etiket aktif edildiği zaman bir bağlantıda sadece sitenin ismine karşılık gelen ve bağlantının kök olan domain gözükmeye başlıyor. Bu yeni etiket haricinde iki yeni etiket daha tespit edildi. Buna göre bu etiketler “Omnibox UI Hide Steady-State URL Path, Query and Ref on Hover” ve “Omnibox UI Hide Steady-State URL Path, Query and Ref on Interaction” adlarına sahipti. Kullanıcılar imleci adres çubuğu üzerine getirince bağlantının tamamen ortaya çıkması sağlanıyor.

Diğer yandan ikinci etiket ise adres çubuğundaki içeriği farklı bir şekilde gizliyor. Bu etiket ile kullanıcılar sayfayla bir etkileşime girdikleri zaman adres çubuğunda sadece kök bağlantı kalıyordu. Buna göre site ilk açıldığındaki gibi tamamen bağlantı gözüküyordu. Google Chrome’un bu yeni özelliğe henüz ne zaman kavuşacağı belli olmuş değil. İlerleyen güncellemelerde kullanıcılara gelmesi bekleniyor.


Google Chrome'un mobil sürümü yakında karanlık mod özelliğine kavuşacakGoogle Chrome'un mobil sürümü yakında karanlık mod özelliğine kavuşacak
Google Chrome otomatik doldurma arayüzü daha kullanışlı hale geliyorGoogle Chrome otomatik doldurma arayüzü daha kullanışlı hale geliyor

PAYLAŞ