Google Ad Manager nedir? - Haberler - indir.com

Google Ad Manager nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-30 15:02:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google tarafından uzun yıllar boyunca geliştirilen DoubleClick Ad Exchange (AdX) ve DoubleClick for Publishers’ı (DFP) platformlarının birleştirilmesi ile birlikte ortaya çıkan Google Ad Manager, Google’ın yeni reklam yöneticisi. Türkiye’de Google Reklam Yöneticisi adı ile hizmet veren Google Ad Manager, işletmelerin reklam konusundaki tüm ihtiyaçlarını tek bir çatı altında çözümlemeyi amaçlıyor. Bu kapsamda da çok farklı araçların, analitik çözümlerinin ve raporların sunulduğu yeni Google uygulaması, hem reklam verenler hem de Google adına çok daha yeni ve verimli bir servisin oluşmasını sağlıyor.

Google Ad Manager tam olarak ne işe yarar?

Google reklam yöneticisi, Google reklamlarının yayınlandığı tüm mecraları kapsayacak şekilde reklam yönetimi sağlar. TV’lerden web sayfalarına, AMP olarak tanımlanan hızlandırılmış mobil sayfalardan mobil oyun ve uygulamalara kadar Google reklamlarının erişim sağladığı her yerde reklam yayınlamak, mevcut reklamlar ile ilgili veri toplamak, istatistiki bilgiler sunmak ve reklam çalışmalarını optimize etmek Google Ad Manager’ın öncelikli görevleri arasında bulunmaktadır. Üstelik dinamik reklam ekleme gibi farklı çözümleri ile dikkat çeken reklam uygulaması, işletmelerin hedef kitleye en uygun alanlarda çıkarabilmek adına en uygun araçlardan birisidir.

Google AdWords 15 Yaşında (infografik)Google AdWords 15 Yaşında (infografik)

AdWords Android Uygulaması Yayınlandı!

Reklam çalışmalarında çok fazla rakip olacağı için adaletli bir sistemin yaratılmaya çalışıldığı Google Ad Manager’de üstelik güvenlik de üst seviyede tutulmuş durumda. Böylece herhangi bir şekilde illegal yapılanmalar, sahte tıklamalar ya da reklamlar üzerinden çeşitli saldırılar reklam yöneticisi tarafından fark edilerek, engellenmektedir. Spam ve benzer çalışmalar adına çok fazla aracın geliştirilmesi, Google’ın bu alanda güven yaratmasını da sağladı. BU kapsamda her gün milyonlarca reklam ve milyarlarca reklam harcamasının yapıldığı Google Ad Manager, güvenilir ve aynı zamanda iyi dönüşlerin alınabildiği bir işletme çözümü olarak görülmektedir.

Google Ad Manager nasıl kullanılır?

Google’ın reklam yöneticisini kullanmak ve reklamlarınızı yayınlamak istiyorsanız Google Adsense hesabınızın olmasını gerekmektedir. Etkin bir şekilde bu hesabı kullanmasanız dahi ki kullanma zorunluluğu yoktur, sisteme giriş yapabilmek adına Adsense şartını taşımanız gerekir. Resmi siteye giriş yaptıktan sonra get started bölümü aracılığı ile kolayca sisteme erişim sağlayabilirsiniz. 

Google adwords Google Ads oldu 


İlgili uygulamalar
Google adwords Google Ads olduGoogle adwords Google Ads oldu

PAYLAŞ