Google 5 yıllık test sürecinin ardından Featured Snippet özelliğini kullanıma sundu - Haberler - indir.com

Google 5 yıllık test sürecinin ardından Featured Snippet özelliğini kullanıma sundu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-08 13:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Google, eğer sponsorlu yayınları varsa hemen ardından gösterilen bilgi içeriği şeklinde olarak öne çıkan snippetler üzerinde çalışmalar gerçekleştiriyordu. Yeni özellik geçtiğimiz hafta itibariyle kullanıma sunuldu. Amerika Birleşik Devleti merkezli teknoloji devi Google, eğer sponsorlu yayınları varsa hemen ardından gösterilen bilgi içeriği olan "öne çıkan snippetler" üzerine çalışmalar gerçekleştiriyordu. Yeni özellik için yıllar süren bu test çalışmaları sonrası şirket, sonunda internet sitelerine yönelik olarak içerikleri öne çıkarma aracını kullanıma sundu.

Bildiğiniz üzere Google, son birkaç yıldır internet sayfalarında bulunan içerikleri öne çıkartacak olan bir araç üzerinde çalışmalarına devam ediyordu. Artık kullanıcılara sunulan bu araç sayesinde, Google arama sonuçlarınızda kullanıcıların karşısına çıkan snippet içinde yer alan kutuya tıkladığınızda, teknoloji devi ile ilgili içeriği sarı renk içerisinde sunacak. Bu sayede, aradığınız konu ile ilgili doğru bilgiye hızla ulaşarak karmaşıklıklardan hızla kurtulmuş olacaksınız. 

Google'ın Mesajlar uygulamasına için Google'ın Mesajlar uygulamasına için "Önerilen Çıkartmalar" özelliği yolda

5 yıllık test sürecinin ardından yeni snippet aracı kullanılabilir durumda

SearchLiasion’dan Danny Sullivan, tarafından paylaşılan tweet aracılığıyla Google tarafından sunulan yeni özellik üzerinden geçen 5 yıllık test aşamasının ardından kullanım sunuldu. Şimdi ise bu özellik, geçtiğimiz hafta itibariyle birçok tarayıcı üzerinden erişilebilir durumdadır. Sullivian aynı zaman içerisinde teknoloji devinin bu özelliği 2018 yılı aralık ayından beri hızlandırılmış olan mobil sayfalar (AMP) ile uyumlu bir hale getirdiğini de belirtmiştir. Geçtiğimiz hafta içerisinde kullanıma sunulan bu yeni özelliğin HTML sayfaları ile akıcı bir şekilde çalıştığını da söylemekte fayda vardır. 

Özelliğin nasıl çalıştığı hakkında merakınız varsa kullanıcılar için özel geçelim. Akıllı cep telefonunuz ya da bilgisayarınızın tarayıcısı yani Google üzerinden bir arama yaptığınızda eğer daha okunur bir fonta sahip bir öne çıkan snippet ile karşılaşırsanız oraya tıklayabilirsiniz. Snppet'tıklamanız halinde tarayıcınız tıkladığınız ya da seçtiğiniz içeriği sarı renk ile öne çıkartarak daha belirgin hale getirecek. Bu sayede, internet sayfası üzerinde bulunan öne çıkan snippet sarı renk ile plana alınmış olacak. Diğer bir yandan ise öne çıkan snippet'e tıkladığınızda direkt olarak aradığınız içerikj veya metne yönlendirmiş olacaksınız. Söz konusu bu özelliğin henüz tüm tarayıcılar tarafından desteklenmediğiniz hatırlatmakta fayda vardır. Yeni özelliğin özellikle tıklanmanın önemli olduğu internet siteleri sahipleri ve SEO uzmanlarına büyük katkısı olacağını söylemek gerekir. 

 


Google iPhone ve iPad modelleri için güvenlik desteğini arttırıyorGoogle iPhone ve iPad modelleri için güvenlik desteğini arttırıyor
Facebook'taki fotoğrafları Google Fotoğraflar uygulamasına aktaracak araç yayımlandıFacebook'taki fotoğrafları Google Fotoğraflar uygulamasına aktaracak araç yayımlandı
Google işletmelere sunduğu desteği arttırıyorGoogle işletmelere sunduğu desteği arttırıyor

PAYLAŞ