Google 5 dolardan insan verileri satın alıyor - Haberler - indir.com

Google 5 dolardan insan verileri satın alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-23 13:03:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi Google’ın insan yüz verilerini 5 dolar karşılığında satın aldığı ifade ediliyor. Ayrıca bu satın alınan yüz verilerinin, çok yakında tanıtılacak olan Google Pixel 4’ün yüz tanıma teknolojisini geliştirme aşamasında kullanılması için alındığı iddia ediliyor. Google bu noktada Amerika’nın en kalabalık şehirlerinden birisi olan New York’ta insanların yüzlerini satın almaya başladığı ifade ediliyor. New York’ta yaşayan insanların yanına Google çalışanlarının geldiği ve yüz verilerini satın almak istediklerini söylediği belirtiliyor.

Google Her Sokaktan Veri Topluyor

Google blog yönetimine son verdiGoogle blog yönetimine son verdi

New York sokaklarında bulunan bir kişi tarafından yapılan açıklama ile şu sözler dile getirildi: "Güneşli bir günde parkta oturuyordum, havanın tadını çıkarıyordum ve etrafta dolaşan birkaç kişi sanki anket yapıyormuş gibi telefonları olan insanlara yaklaşmaktaydı. Benim yanıma geldiler ve 'Merhaba, Google için çalışıyorum ve yeni nesil yüz tanıma teknolojisi ile telefonunun kilidini açmayı geliştirmek için veri topluyoruz' dediler.

Teklifi kabul ettim ve bana Google çalışanları bir telefon verdi. Yüzümü farklı açılardan taratmayı istedi. Yüzümü tarattıktan sonra Google çalışanları bana Amazon ve Starbucks'ta geçerli olan 5 dolarlık bir hediye kartı sundu."

Google’ın bu durumu görünüşe göre yeni akıllı telefon modeli Pixel 4 modeli için yüz tanıma sistemini daha etkili geliştirmek için veri topladığı düşünülüyor. Google’ın gelecek aylarda Apple’a rakip bir yüz tanıma teknolojisi tanıtması da bekleniyor.  


Google Maps bisiklet hizmetlerini de gösterecekGoogle Maps bisiklet hizmetlerini de gösterecek
Google Pixel 4 ve Pixel 4 XL teknik detaylar sızdırıldıGoogle Pixel 4 ve Pixel 4 XL teknik detaylar sızdırıldı

PAYLAŞ