Google, 4,5 milyar dolarlık yatırımla Hindistan'ın Jio'suna katıldı - Haberler - indir.com

Google, 4,5 milyar dolarlık yatırımla Hindistan'ın Jio'suna katıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-20 21:31:02
Editör : Ali Çelik
Kategori : Etkinlik

Google’ın çatı şirketi olan Alphabet  son dönemlerin en büyük yatırımlarından birini yaptı. Hindistan menşeili şirketin yüzde 7.7’lik bölümünü 4.5 milyar dolara satın aldı.

Google'ın genel müdürü Sundar Pichai şunları söyledi: "Hindistan'daki dijital dönüşümün hızı ve ölçeği bizim için büyük ilham veriyor ve Hindistan için yapı ürünlerinin ilk önce her yerde kullanıcılar için daha iyi ürünler geliştirmemize yardımcı olduğu görüşünü pekiştiriyor."

Google announces no joke this year due to coronavirusGoogle announces no joke this year due to coronavirus

 

Hindistan’da bulunan Reliance Industries’in dijital kolunun %7.7’lik kısmının 4.5 milyar dolar karşılığında Alphabet’e satıldığı duruyuldu.

Dünyanın en kalabalık 2. ülkesinde hizmet veren ve bir çok uygulamayı portfolyosunda bulunduran Reliance  Industries’in  en değerli varlığı ise 387 milyon aboneye sahip Jio Infocomm adlı telekomünikasyon şirketi.

Mukesh  Ambani’nin kişisel serveti geçtiğimiz günlerde 500 milyar Türk lirasına kadar yükselmişti.
Bu satışın ardından Ambani bu servetiyle birlikte  Elon Musk(Tesla’nın kurucusu ) , Brin ve Larry Page’i (Google’ın kurucuları) geride bıraktı.

Bu haftanın başlarında Google ayrıca şirketin önümüzdeki beş ila yedi yıl içinde Hindistan'a yaklaşık 10 milyar dolar yatırım yapacağını söyledi.


Google invests 6.5 million dollars in the fight against fake news about coronavirusGoogle invests 6.5 million dollars in the fight against fake news about coronavirus
Google pays billions to Apple!Google pays billions to Apple!

Google Pixel C Tanıtım Videosu


PAYLAŞ