Google, 3 otomobil deviyle anlaşmaya vardı - Haberler - indir.com

Google, 3 otomobil deviyle anlaşmaya vardı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-20 15:10:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Google, kendisine ait işletim sistemi Android için, otomobil devleri Renault, Nissan ve Mitsubishi ile ortaklığa imza attı.

Bilindiği üzere işletim sistemleri bir süredir otomobillerin içerisinde de kullanıcılara hizmet veriyor. Google otomobil hizmetleri için yaptığı çalışmalar ile Android işletim sistemini daha fazla insana ulaştırmayı amaçlıyor. Google, bu anlamda üç otomobil devi Renault, Nissan ve Mitsubishi ile bir ortaklığa imza attığını duyurdu. Ortaklı kapsamında, Android tabanlı eğlence ve bilgi sistemleri, daha fazla insana ulaşacak.

Renault, Nissan ve Mitsubishi ile Google arasında imza atılan ortaklık kapsamında, Android işletim sistemi yeni çıkacak olan araçların hepsinde yer alacak. Hatta, şimdiden milyonlarca araçtaki yerini aldı.

Android’li otomobiller, kullanıcılarına en iyi deneyimi sunmayı amaçlıyor

Renault, Nissan ve Mitsubishi’nin Android tabanlı otomobilleri, kullanıcılarına birtakım yeni özellikler sunmaya hazırlanıyor. Google bu ortaklıkla beraber, Android işletim sistemini daha fazla araca taşıyacak ve şimdiden sistem milyonlarca araca kuruldu. Eğlence ve bilgi sistemlerini içerisinde barındıracak bu otomobiller, özelleştirilmiş gösterge ekranları ile birlikte gelecek.

Google’ın ortaklık imzaladığı Renault, Nissan ve Mitsubishi, 2017 yılında 200 pazarda 10,6 milyon satışa ulaştılar. Google, ortaklarının kullanıcılarının sürüş deneyimlerini, sunduğu özelliklerle birlikte daha da geliştirecek. Bunlardan bazıları, Google Navigasyon ile sesli navigasyon hizmeti, Google Play Store’da bulunan otomotiv sistemleri, arama ve mesajlara yanıt verme, istenilen bilgiye kolayca ulaşma ve daha fazlası.

Yeni araçlar 2021 yılında piyasaya sürülecek

Renault, Nissan ve Mitsubishi’nin yeni araçlarının hepsinde bulunacak olan sistemle, Google Android işletim sistemini daha fazla araca taşımış olacak. Bu araçlar 2021 yılında piyasada olacak. Sistem, Apple iOS işletim sistemi ile de uyumlu çalışabilecek. Cihazınızın Apple olması, sizin sistemden yararlanamamanıza neden olmayacak.

Renault-Nissan-Mitsubishi İş Geliştirme Direktörü Hadi Zablit, imza atılan ortaklıkla ilgili olarak açıklama yaptı. Zabit, “Google ile ortaklığımız sayesinde Android uyumlu araçlarda müşterilerimize zengin bir deneyim sunacağız. Google Maps, Google Assistant ve Google Play Store gibi birçok kullanıcının alışkın olduğu Google hizmetlerine ek olarak, güçlü, internet bağlantılı ve kusursuz kabin içi/kabin dışı deneyimler tasarlıyoruz.” diye konuştu. Renault-Nissan-Mitsubishi Internet Bağlantılı Araçlar Direktörü Kal Mos ise şunları söyledi, “Android platformunun bilgi-eğlence sistemlerine entegrasyonuyla, internet bağlantılı araçlarımıza yeni bir zeka seviyesi eklemiş oluyoruz. Google’ın yapay zeka teknolojisini kullanan Google Asistan, müşteriler ve araçları arasındaki temel kesişme noktası olacaktır. Google Haritalar ve Google Asistan uygulamalarının İttifak’ın bilgi eğlence sistemine entegre edilmesiyle, en gelişmiş yapay zeka tabanlı uygulamaların bir kısmı müşterilerimizin parmaklarının ucunda olacak. Ayrıca Google Play Store’a araç içi erişim sayesinde, müşterilerimiz araçlar için tasarlanmış açık ve güvenli bir ekosistemin tadını çıkarabilecekler.”

Son olarak Google Platform & Ekosistemleri Direktörü Hiroshi Lockheimer da açıklamada bulundu ve o da şu cümleleri kurdu, “Google ve Renault-Nissan-Mitsubishi markaları, tanıdık, yükseltilebilir, internet bağlantılı uygulamalar ve hizmetler ile akıllı, güvenli ve kusursuz bir araç içi deneyimi sunmak gibi ortak bir vizyona sahip. Play Store ve Android üzerinden Google Asistan, Google Haritalar ve diğer popüler uygulamaları dünyanın dört bir yanındaki sürücü ve yolcuların hizmetine sunmak amacıyla yaptığımız bu ortaklıktan büyük heyecan duyuyoruz.”





PAYLAŞ