Google 23 Nisan' özel doodle hazırladı - Haberler - indir.com

Google 23 Nisan' özel doodle hazırladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-23 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Arama motoru devi Google, özel günlere yönelik doodle sunmaya devam ediyor. Şimdi ise 23 Nisan için özel bir doodle hazırladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamak adına özel bir görsel hazırlayan teknoloji devi Google, dünya genelinde neredeyse her özel gün için doodle içerikleri hazırlamayı ihmal etmiyor. Daha öncelerinde Türkiye için birçok doodle hazırladığına şahit olduğumuz Google, Milli ve dini, sanatçılar, özel gün, bayramlar ve özel haftalar için Türk kullanıcılarına özel içerikleri sunuyor. Google’un bu yıl ki 23 Nisan tasarımı ise belli oldu.

Google’dan 23 Nisan’a özel doodle

Google, kendi banka kartını çıkarmak için hazırlanıyorGoogle, kendi banka kartını çıkarmak için hazırlanıyor

Artık bir gelenek haline gelen doodle etkinliği için Google şimdi ise ana sayfasını yeniledi. Normal şartlarda arama kutusunun üzerine Google, her hafi farklı renk şekilde yazıyordu. Ancak bu bayrama özel olarak 23 Nisan’a uygun bir doodle hazırladığını görüyoruz. Bu yıl bildiğiniz üzere Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100.yılını kutluyoruz. İlk etapta 23 Nisan 1921’de kutlanan bu özel günün ismi ilk olarak 23 Nisan Milli Bayramı olarak adlandırılmıştı. 1935 yılında ise “Hakimiyet-i Milliye Bayramı” ve 1981 yılında ise “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” şeklinde adlandırıldı. 1927 yılında ise Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün kararı ile dünya çocuklarına hediye edildi.

Bu yıl gerçekleştirilen kutlamalar ise Corona virüs sebebi ile yedbirler doğrultusunda yapılacak. Saat 21:00’da Tüm Türkiye’nin balkon ve camlarında istiklal marşı okunacak.


Google, Amazon ile rekabet adına kolları sıvadıGoogle, Amazon ile rekabet adına kolları sıvadı
Apple ve Google'ın geliştireceği koronavirüs takip sistemini kimler kullanamayacak?Apple ve Google'ın geliştireceği koronavirüs takip sistemini kimler kullanamayacak?

PAYLAŞ