Google 2021 Yaz için doodle'ını yayınladı - Haberler - indir.com

Google 2021 Yaz için doodle'ını yayınladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-22 16:30:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, önemli olayları ve sanatçıları doodle yapmak adına çalışmalarına devam ediyor. Şirket, son olarak ise Yaz 2021 adını vermiş olduğu özel bir doodle yayınladı. 

1998 yılından bu yana önemli olaylar, sanatçılar ve tatil günleri gibi insanlık için önem arz eden durumları doodle haline getirerek güzel be eğlenceli bir şekilde hatırlamaya imkan tanıyan Google, bu sefer de Yaz gün dönümünü kutlamak adına Yaz 2021 adını vermiş olduğu özel bir doodle hazırladı. 

Apple ve Google bu sefer İngiltere ile karşı karşıyaApple ve Google bu sefer İngiltere ile karşı karşıya

Google yaz dönümünü ‘Yaz 2021’ doodle'ı yapıyor

Google'ın doodle yapmış olduğu her olay gibi aslında bu da ciddi bir öneme sahiptir. 21 Haziran tarihinde güneş, gökyüzündeki en yüksek ve en kuzey noktasında yer alıyor. Bu sebeple de yılın en uzun yolunu kat etmek zorunda kalacaklar. Yani doğması ve batması normalden daha uzun uzun sürecek. Bu doğrultuda Kuzey Yarım kürede 21 Haziran yılın en uzun olurken, Güney Yarım kürede ise yılın en uzun gecesi yaşanmış olacak. 21 Haziran gününden itibaren Türkiye, 15 saat boyunda adeta gündüzü yaşayacak. Diğer bir açıdan ise, ülke içerisinde gündüzü en uzun olarak yaşayacak şehir ise Sinop olarak belirlenirken, en kısa yaşayacak şehir ise Hatay olarak belirlendi. 

Bugünden itibaren Kuzey Yarım küre içerisinde gündüzler artık kısalmaya başlayacak. Bunun yanı sıra Güney Yarım küre kapsamında ise gündüzler daha uzun olmaya başlayacak. Aynı zamanda 21 Haziran tarihli Kuzey Yarım küre için yaz mevsiminin başlangıç tarihi olarak kabul edilirken, Güney Yarım küre için ise kış mevsiminin başlangıcı olarak kabul ediliyor. İşte tam da bu noktada ise Yaz gün dönümünü kutlamak adına Google, doodle görselinde çiçekler ve yapraklar ile süslenmiş ve oldukça da sevimli bir kirpi yerleştirilmiştir. Diğer bir açıdan ise kirpinin bir de güneş gözlüğü taktığını belirtmek gerekir. Hatırlamak gerekirse Google, 21 Haziran boyunca ana sayfası üzerinden Babalar Günü'ne özel tasarlamış olduğu doodle ile kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Aynı zaman Google kullanıcılarını 21 Haziran sürecinde ana sayfası üzerinden Yaz 2021 bağlamında tasarlandığı doodle ile karşılayacak. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

 

 


Google yüklü satışa sunulacak Honor 50 serisi duyurulduGoogle yüklü satışa sunulacak Honor 50 serisi duyuruldu
Google Dokümanlar çevrimdışı nasıl kullanılır?Google Dokümanlar çevrimdışı nasıl kullanılır?
Google Dokümanlar'daki Görsellere Altyazı Eklemenin 3 YoluGoogle Dokümanlar'daki Görsellere Altyazı Eklemenin 3 Yolu

PAYLAŞ