Goldman Sachs yöneticisi Dogecoin'den milyonlar kazanıp istifa etti - Haberler - indir.com

Goldman Sachs yöneticisi Dogecoin'den milyonlar kazanıp istifa etti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-12 16:46:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Kripto Para

Goldman Sachs üst düzey yöneticisinin yatırımı ile büyük kazanç elde ettikten sonra bankadan istifa ettiği açıklandı.

Son dönemlerin en tartışmalı kripto para birimlerinden bir tanesi olan Dogecoin için 2021 yılı adeta zirvelerin yaşandığı bir yıl oldu. Özellikle geçtiğimiz günlerde yaşanan %30 oranındaki düşüşe rağmen yılbaşından bu yana yaklaşık &1000’den fazla artış gösteren kripto para, yatırımcısına da ciddi bir karlılık yarattı. Kripto para birimine yatırım yapan isimlerden bir tanesi de Goldman Sachs Genel Müdürü Aziz McMahon’du.

SpaceX'de DOGEcoin ile ödeme almaya başlıyorSpaceX'de DOGEcoin ile ödeme almaya başlıyor

Yatırım sonrası istifa geldi!

Ülke basınında büyük geniş yer bulan olaya göre kripto para birimine ciddi oranda yatırım yapan Genel Müdür, yükselen değer ile birlikte ciddi bir kazanç elde etti. Elde ettiği bu kazançların ardından ise genel müdürün ilk yaptığı iş, bankadan istifa etmek oldu.

Tesla kurucusu Elon Musk gibi pek çok ismin de yükselişte etkili olduğu Dogecoin 2020 yılına göre yüksek değerler üzerinden işlem görüyor. Musk'ın popüler ABD TV şovu Saturday Night Live'a katılacağının duyurulması dahi kripto paranın 0,72 ABD dolarının üzerine çıkmasını sağlamıştı.

Ne kadar kazandığı bilinmiyor!

Genel müdür Aziz McMahon’un istifa etmesinin ardından en çok merak edilenlerden birisi ise Dogecoin üzerinden ne kadar kazandığı oldu. Yaklaşık 14 yıldan beri benzer pozisyonlarda üst düzey yöneticilik yapan genel müdür bu konuda sessiz kalmayı tercih ederken, rakamlara net olarak ulaşılamadı.  Ancak dünyanın en ünlü finansal kuruluşlarından birisinde çalışan genel müdürün böyle bir görevi bırakabilmesi adına çok ciddi ve yüksek miktarlarda para kazanmış olması öngörülüyor. Büyük bir yükseliş yaşayan Dogecoin ile birlikte ortaya atılan iddialarda çok yüksek milyon dolarlardan bahsediliyor.

2018 ile 2021’de çok şey değişti!

Mevcut durum, bankaların kripto para birimlerine bakış açısında da ciddi bir değişim yaşanmasına neden olmaya başladı. 2018 yılı içerisinde Goldman Sachs tarafından yapılan açıklamalarda kullanıcıların kripto para birimlerinden uzak durması öğütlenmişi. Ancak aradan geçen az süreye rağmen bankanın genel müdürü tarafından kripto para birimi üzerine yüksek oranlarda yatırım yapması ve elde ettiği kazançlar sonrasında işini bırakacak duruma kadar gelmesi, akıllarda pek çok farklı soru işareti yarattı. Bu durum ülke basınında da farklı tartışmalara neden oldu.



PAYLAŞ