God of War'un yeni karakteri: Atreus - Haberler - indir.com

God of War'un yeni karakteri: Atreus

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-13 11:40:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

E3 2016 fuarına katılan oyunlar arasında en çok dikkat çeken oyunlardan biri ' God of War' oldu.  Oyunun çıkış tarihine az bir süre kaldı. Yunan mitolojisinin ardından yeni oyununda İskandinav mitolojisini işleyen  God of War oyununun, yeni çıkacak versiyonunun hikayesi henüz belli değil. Ancak oyun videosunda yer alan Kratos'un yanında beliren ve oğlu olarak bilinen Atreus'un, hikayenin devamında önemli bir karakter olacağı tahmin ediliyor. Fakat oyunun geliştiricileri oyun karakteri Atreus'un oyunda nasıl bir rolde olacağını açıklamadı. Karakterin Kratos'un öz oğlu mu yoksa macera sırasında karşılaşıp oğlu olarak benimsediği birisi mi bilinmiyor.

God of War serisinin yeni karakteri Atreus kimdir'

Mitoloji tarihini karıştırdığımızda Atreus'un, Zeus'un oğlu olduğu ve İskandinav mitolojisindeki karşılığının Ullr olduğu karşımıza çıkıyor. Karakter , mitolojiye göre ok ve yayı oldukça iyi kullanan ve bunun doğrultusunda avcılık ile meşgul olan bir mitolojik tanrı olarak biliniyor. İskandinavlara göre  Ullr bugün kayak sporunun atası olarak tanınıyor. Bundan dolayı oyunda karakterin kayak yapıp yapmayacağı hakkında, henüz bir şey söylemek mümkün değil. Bunun yanında  Atreus'un Wiki sayfasında gerçekten de Kratos'un oğlu olduğu yazıyor. Ayrıca karakter hakkında Zeus'un torunu olduğu ve  dedesi gibi şimşek güçlerine sahip olduğu da yazıyor.

Belirtmek gerekir ki  God of War  serisi her ne kadar mitoloji üzerine kurulu bir oyun olarak görülse de asıl durum böyle değil. Oyun tam olarak mitolojileri yansıtmıyor aksine zıt bir şekilde esinlenilmiş. Bazı tahminlere göre .hikaye sırasında Kratos'un bir şekilde öleceğini ve savaş tanrısı sıfatının Atreus'a geçeceğini  konuşuluyor. Oyun hakkında tüm detayları oyunun çıkış tarihi  20 Nisan tarihinde hep birlikte göreceğiz.





PAYLAŞ