Gmail’e Office eklentileri için kullanıcı dostu yenilikler eklendi - Haberler - indir.com

Gmail’e Office eklentileri için kullanıcı dostu yenilikler eklendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-11 18:31:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Google'dan Gmail için bir yenilik geldi. Gmail artık Office belgelerini açmaya gerek duymadan direk olarak e-posta ekleri üzerinden düzenlemesine izin verecek. Aktif olarak mail eklentileri ile çalışan kullanıcılar için ayrı bir öneme sahip olan bu özellik Google tarafından duyuruldu. 

Kullanıcıların beğeneceği Gmail özelliği eklendi

Google, Google Dokümanlar ve E-Tablolar için halihazırda izin verilen ekli dosyaları düzenleme seçeneği Office dosyaları için de getirildi. Google Workplace(yakın zaman içerisinde adı değişen G Suite), bir süredir Word, PowerPoint ve Excel'de bulunan Office dosyalarıyla uyumlu bir şekilde çalışma özelliği sunuyordu. Daha önce, bu belgelerin düzenlenmesi veya değiştirilmesi için Google Drive'a aktarılarak verilerin bu kadar incelenmesi gerekiyordu. Güncelleme ile beraber Gmail üzerinden bu işlemler daha da geliştirerek devam etmek mümkün olacak. 

Google, yapım aşamasındaki yeni Gmail logosunu paylaştıGoogle, yapım aşamasındaki yeni Gmail logosunu paylaştı

Bu yeni iş akışı için süreç her zamankinden daha kolay bir şekilde ilerleyecek. Google Dokümanlar üzerinde yapıldığı gibi düzenleyicileri kullanılarak Office dosyalarını direk olarak tıklayıp üzerinde değişiklik yapabilirsiniz. Fakat yeni düzenleme işlevi Office dosyalarını Google Dokümanlar haline çevirmeyi vadetmiyor. Bunun yerine ise orijinal dosta biçimi korunuyor. Buna ek olarak ise Google aynı zamanda, Office dosyalarını Google Dokümanlar'da daha sorunsuz olarak çalışmasını sağlamak için farklı çalışmalar da yapmayı düşünüyor. Her kullanıcının ve kuruluşların makrolarını Excel üzerinden e-tablolara daha kolay bir şekilde aktarması adına makro dönüştürücü eklentisinin kullanılması gerekiyor. Buna benzer bir şekilde ise Google, Google Docs uygulamaları da kullanıcı dostu özellikler sunmaya başlıyor. Söz konusu bu belgelerin daha iyi yönlendirilmesi ve görüntü desteği ekleme, yatay ve dikey olarak yönlendirilmiş sayfa ile beraber belgeler için izin bunlardan bazıları olacak.  Burada temel amaç kullanıcıların işini kolaylaştırmak ve yapılan işlemleri çok daha kolay bir hale getirerek iş akışını düzenlemek olacak. 

 


Gmail'in daha hafif sürüm olan Gmail Go Google Play Store'de yerini aldıGmail'in daha hafif sürüm olan Gmail Go Google Play Store'de yerini aldı
Akıllı telefon dostu Gmail Go yayınlandıAkıllı telefon dostu Gmail Go yayınlandı
Gmail için işlevsel iyileştirmeler yoldaGmail için işlevsel iyileştirmeler yolda

PAYLAŞ