Gmail'den Gelen Bildirim Kullanıcıları Korkuttu - Haberler - indir.com

Gmail'den Gelen Bildirim Kullanıcıları Korkuttu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-21 20:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz Pazartesi gerçekleşen bir olayda, birçok Gmail kullanıcısına bir bildirim gitti. Söz konusu bu bildirimde ise hesaplarına yeni bir cihaz üzerinde giriş yapıldığı belirten bir mail geldi. Gmail tarafından öğle saatlerinde birçok kullanıcıya yanlışlıkla bilinmeyen bir cihaz üzerinden hesaplarının oturum açtığına dair bir güvenlik uyarısı gönderildi. Kullanıcılar tarafından telaşa sebep olan bu bildirimin, sızan detaylara göre bir hatadan kaynaklandığı düşünülüyor.

Hata sebebiyle gönderildi

Gmail'e e-posta zamanlama özelliği geldiGmail'e e-posta zamanlama özelliği geldi

Google tarafından kaç kullanıcıya gönderildiği bilinmeyen bu güvenlik uyarısının ne kadar bir kitleye eriştiği bilinmiyor. Fakat isminin gizli kalmasını isteyen bir Google Apps yöneticisi tarafından yapılan bazı açıklamalara göre bu bildirimin Google’ın Yönetici Paneli’nde gerçekleşen bir hata sonucu gönderildiği belirtiliyor. Şirket tarafından konunun araştırıldığı ve neden böyle bir durumun yaşandığını çözmek için çalışmaların sürdüğü belirtiliyor.

Telefona gelen “Yeni bir cihazda oturum açıldı” güvenlik bildirimi oldukça korkutucu olabilir. Bu bildirimi alan birçok Gmail kullanıcısı şifresini değiştirirken, yapılan açıklamaya göre herhangi bir hesap veri sızıntısının olmadığı ve hata sonucu böyle bir durum yaşandığı gözüküyor. Sizde bu ve benzeri bir bildirim aldıysanız, güvenlik tedbiri ile şifrenizi değiştirebilirsiniz. Gmail mühendisleri tarafından bunun sebebi araştırılmaya devam ediliyor. Bakalım sebep söylenildiği gibi yönetim panelinde yaşanan bir problemden ötürü mü gerçekleşti yoksa, güvenlik tarafında bir sıkıntı mı var yakın zamanda belli olacaktır. Olay çözümlendiği zaman Google’dan açıklama gelmesi bekleniyor.  


İlgili uygulamalar
Dev güncelleme: Gmail’e otomatik konu ve mesaj özelliği geldi!Dev güncelleme: Gmail’e otomatik konu ve mesaj özelliği geldi!
iPhone Kişileri Nasıl Gmail'e Aktarılır?iPhone Kişileri Nasıl Gmail'e Aktarılır?

PAYLAŞ