Gmail'deki maillerinizi bir başkası okuyor olabilir! - Haberler - indir.com

Gmail'deki maillerinizi bir başkası okuyor olabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-03 10:51:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

İlk olarak arama motoru olarak karşımıza çıkan Google, arama motoru olmakla kalmayıp ayrıca internet kavramı ile bütünleşti. Arama motoru devi Google popüler e-posta servisi olan Gmail için geçen sene Gmail kullanıcılarını sevindirecek bir karar almıştı ve e-postaları artık taramayacağını bildirmişti. Fakat Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir rapora göre işler aslında görüldüğü gibi ilerlemiyor. Evet Google e-postaları taramıyor ancak yetki verdiğiniz üçüncü parti uygulamalar bu e-postalara kolaylıkla erişebiliyor. Bilmeyen kişiler için e-postaların, kişisel reklamlar için tarandığını duyuralım. Bu durumu örneklerle açıklayacak olursam mesela son dönemde giyim ve moda ile ilgili çok sayıda e-posta alan bir kullanıcıya, internette dolaşırken bu anlamda yoğunlaşan reklamlar kullanıcıya sunuluyor.

Google, uygulamalar yoluyla gelen e-postları kolaylıkla tarıyor

Az önce örnekle de anlatmış olduğum durumda olduğu gibi seyahat planlayıcıları, fiyat karşılaştırmaları veya benzer araçlar sunan e-posta tabanlı hizmetlere kaydolan milyonlarca Gmail kullanıcısının gelen kutularının taranmasına Google halen izin veriyor. Milyonlarca e-posta var olduğundan ötürü tarama işlemi otomatik olarak algoritmalara yaptırılıyor. Fakat, geliştiricinin doğrudan istediği e-postayı okuma imkanı da sunabiliyor. Sadece Google için bu durumu düşünmeyin. Aynı şekilde Yahoo gibi diğer servisler içinde benzer durum ne yazık ki geçerli.

Bu durumdan kurtulmanın yolu mümkün

Eğer sizde bu durumdan rahatsız olan bir Gmail kullanıcısı iseniz, bu durumdan elbette kurtulmanın yolu olduğunu belirtmek istiyorum. Öncelikle yapmanız gereken şeyin hesabınıza erişimi olan uygulamalara ulaşmanız gerekiyor. Arkasından ise Gmail erişimi olan uygulamaların izinlerini iptal etmeniz gerekecektir. Bu işlemi yapmanız yeterli olacaktır. Fakat şunu hatırlatmak istiyorum burada aktif olarak kullandığınız uygulamaların izinlerini kaldırmamanız gerekiyor. Şayet kaldırırsanız da sıkıntı yaşamanıza gerek yok. Çünkü o uygulamalar sizden yeniden izin isteyecektir.





PAYLAŞ