Gmail'de Resimler Otomatik Görünüyor - Haberler - indir.com

Gmail'de Resimler Otomatik Görünüyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-06 16:13:52
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

Her geçen gün yaptığı güncellemeler ile kullanıcılarına daha rahat bir kullanım imkanı sunan Google, bu seferde Gmail'de yeni bir güncelleme yaparak iletilere eklenen resimlerin otomatik olarak görüntülenmesini sağladı.

Google, gelen kutunuzda ekli olan görsel ve döküman içeriklerini iletinin alt kısmında sıralamakta ve ön izleme ile göstermekteydi. Yeni güncelleme ile birlikte artık mail iletileri içerisinde bulunan resimler ile döküman içerikleri ileti açıldığında anında görüntülenebilecek. Daha öncelerden bu eklentileri dış sunuculardan çeken Gmail, bu defa eklentileri kendi iç proxy sunucuları üzerinden kullanıcılara getiriyor. Bu sayede de iletilere eklenti yüklenmesi ve görüntülenmesi güvenli bir şekilde gerçekleşmiş olacak. Bunun yanında artık kullanıcılar tam boyut görüntüleme için görseli açmak zorunda kalmayacak.

Şu an sadece masaüstü uygulaması ile web versiyonunda yer alan bu özellik, mobil platformlara bu yıl içerisinde gelecek. İsteyen kullanıcılar ise resimlerin gösterilip gösterilmeyeceğini Gmail ayarlarından bazı düzenlemeleri yaparak, kendiniz seçebileceksiniz.

Resimlerin otomatik gösterilmesini engellemek için;

Gmail hesabınıza giriş yaptıktan sonra sağ üst kısımda duran ayarlar butonuna tıklayın. Ayarlar sekmesinde bulunan resimler kısmında ''Göstermeden önce sor'' kutucuğunu işaretleyin. Arkasından işlemi tamamlamak için ''Değişiklikleri Kaydet'' butonuna basın. Yaptığınız bu değişiklik sonrasında iletilerin içerisinde resimler sizin izniniz olmadan gösterilmeyecektir. Bunun tam tersine eğer ileti resimlerini görmek istiyorsanız ileti içerisinde bulunan ''Resimleri aşağıda göster'' butonunu işaretlemeniz gerekmektedir. Yapmış olduğunuz bu düzenlemelere ek olarak sadece belirlediğiniz kişilerden gelen maillerdeki resimleri görmek istiyorsanız, iletinin hemen üzerinde bulunan ''[email protected] adresinden gelen resimler her zaman gösterilsin'' butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.





PAYLAŞ