Gmail'de Gönderilen E-Posta'yı Geri Alma Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Gmail'de Gönderilen E-Posta'yı Geri Alma Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-30 10:58:11
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : İnceleme

Bir çok kullanıcı önemli bir e-postayı gönderdikten sonra imla hatalarını düzeltmeyi veya ekleri eklemeyi unuttuğunu fark etmiştir. Bu sık yaşanan durumlar için Google, Gmail'de 'gönderilen e-postayı geri alma' özelliğini kullanımına sundu.

Teknoloji devi Google, Gmail'de 'Gönder' butonuna bastıktan sonra problem yaşayan ve 'Keşke e-posta'yı geri alabilsem' diyen kullanıcıları için yepyeni özelliğini kullanıma sundu.

Google Gmail kullanıcılarının 'Geri Al' özelliğini kullanabilmesi için önce aktif hale getirmesi gerekiyor. Google Gmail ekranının sağ üst köşesinde bulunan 'Ayarlar' kısmından 'Göndermeyi geri al' şıkkının aktif hale getirilmesi durumunda gönderilen bir e-posta, alıcının e-posta kutusuna geldikten sonra bile yok olacak.

Özelliği kullanmak için sırayla bu işlemleri uygulayabilirsiniz:

- Bilgisayarınızda Gmail'i açın.

- Sağ üstteki Ayarlar Ayarlar ardından Ayarlar'ı tıklayın.

- "Göndermeyi Geri Al" bölümünde, "Göndermeyi Geri Almayı Etkinleştir"in yanındaki kutuyu işaretleyin.

- "Göndermeyi iptal etme süresi" bölümünde, gönderilmiş bir e-postayı geri çekme konusunda karar vermeniz için beklenecek süreyi ayarlayın.

- Sayfanın alt tarafındaki Değişiklikleri Kaydet'i tıklayın.

Fakat Google, bu özelliği kullanabilmek için uzun bir süre tanımıyor. Hatalı e-posta gönderen kullanıcıların hızlı ve pratik olması gerekiyor. Çünkü gönderilen e-postayı geri almak için tanınan süre 30 saniye.

Google, Gmail için tüm kullanıcılarına sunduğu bu özellik aslında yeni sayılmıyor. Gmail'de gönderileri geri alma özelliği kısmi kullanıcılar için 2009'dan bu yana kullanılıyordu ve yalnızca test sürümlerinde sağlanıyordu.

2009'dan beri bugüne kadar bu özelliği deneyen ve kullanan kısmi kullanıcılar, Gmail'in pilot sürümünde bulunan kişilerdi. Google'in yeni başlayan özelliklerini test etmeyi kabul eden ve bunun için özel bir form dolduran kullanıcılara pilot kullanıcılar deniyor.

Testlerin olumlu sonuç verdiğini gören Google, gönderilen e-postaları geri alma özelliğini tüm kullanıcılara açtı.





PAYLAŞ