Gmail'de belirli tarihte silinen mailler nasıl gönderilir? - Haberler - indir.com

Gmail'de belirli tarihte silinen mailler nasıl gönderilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-19 17:05:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Snapchat ile birlikte ilk olarak dikkat çeken gönderilen mesajların belirli bir tarih ve saatte silme özelliği, pek çok farklı uygulama tarafından da taklit edilerek kullanıcılara sunuldu. Gmail için geliştirilen yeni özellik sayesinde kendini imha eden ve belirlediğiniz saat itibariyle silinen mailler gönderebilirsiniz. Peki, Gmail’de belirli tarihten silinen mailler nasıl gönderilir? 

Yeni Gmail arayüzüne nasıl geçilir? 

Gmail'e telefonlarından girenler, bu habere kulak verinGmail'e telefonlarından girenler, bu habere kulak verin

Gmail’de kendini imha eden e-postalar gönderme

Mail gönderirken girmiş olduğunuz tarih ve saat verileri sayesinde maile geçerlilik süresi kazandırılıyor. Mail karşı taraf tarafından belirtilen tarih ve saate kadar okunmazsa, mail kendini ihmal ediyor ve karşı taraf bu konu hakkında herhangi bir şekilde bildirim olmadığından dolayı durumdan haberdar olamıyor. Üstelik mail ile birlikte gönderilen tüm içerik ve dosya ekler de yine mevcut süre ile sınırlandırılmış durumda. Kullanıcıların bu yeni özellikten yararlanmak adına ise yapmaları gereken işlemler oldukça basit.

İlk olarak Gmail’de oturum açın ve ardından yeni bir eposta oluşturmaya başlayın.

Alt kısımda yer alan seçeneklerden kilit ve saat simgeli butonuna tıklayın.

Bu butona tıklandığında kullanıcılara mailin ne zaman silineceği ile ilgili bilgi girilmesi gereken bir form açılacaktır. Bu formu dilediğiniz gibi doldurarak tamamlayın. Üstelik SMS destekli bir özelliği de bulunan mail gönderme işlemlerinde kullanıcıların mail açarken telefonuna gelecek kodu kullanarak güvenli bir şekilde mail okuması ve diğer kişilerin bu mail içeriğine ulaşmaması sağlanabilir.

E-postanız için gerekli ayarları yaptıktan sonra maili göndermeniz ile birlikte zaman aşımı sonrasında kendi kendine silecek olan mailiniz hazırlanmış olacaktır. Bu işlemler, özellikle belirli bir süre içerisinde okunmasını istediğiniz ve belirlenen süreye kadar okunmaması halinde silinmesini istediğiniz mesajlarınız için en ideal yol olacaktır. 

Gmail'in işlerinizi kolaylaştıracak 5 özelliği


İlgili uygulamalar
Android ve iOS Kullanıcıları Yeni Gmail Tasarımına KavuşuyorAndroid ve iOS Kullanıcıları Yeni Gmail Tasarımına Kavuşuyor

Yenilenen Gmail Android Uygulaması Videosu


PAYLAŞ