Gmail'de Belirli E-postalar Otomatik Olarak Nasıl Yönlendirilir? - Haberler - indir.com

Gmail'de Belirli E-postalar Otomatik Olarak Nasıl Yönlendirilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-20 08:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Gmail kullanıcıları için özellikle iş dünyasında mailler her zaman çok sayıda olacaktır. Ne zaman mail kutusuna giriş yapılırsa, kontrol edilmeyi bekleyen ve cevaplanması gereken mailler sizleri bekleyecektir. Ancak Gmail kullanışlı filtre özelliğini kullanarak belirli e-postaları otomatik olarak farklı adreslere iletebilir ve özellikle iş amaçlı kullandığımız Gmail’inizi daha kolay bir şekilde yönetebilirsiniz.

Kullanıcıların daha pratik ve kolay bir kullanım elde edebilmesi adına çeşitli özellikler ile desteklendiği Gmail’de filtreleme özelliğinin bulunması, yapılmak istenen pek çok işlemin kolay bir şekilde ayarlanmasını sağlar. Üstelik bir kez filtre işlemi uygulandıktan sonra işlem iptal edilene kadar Gmail’de belirtilen filtre işlemleri otomatik bir şekilde yapılmaya devam edecektir.

Gmail’de Filtre Nasıl Açılır?

Gmail uygulamasında işlemlerin yapılabilmesi adına filtre kurulumunun yapılması gerekmektedir. Bunun için uygulamaya açtıktan sonra ayarlara ulaşmalı ve ardından tüm ayarları gör seçeneği ile ayarlar sayfasına erişmelisiniz. 

Bu bölümde filtreler ve engellenen adresler sekmesi altında yeni filtre oluştur seçeneği bulunmaktadır. 

Farklı bölümlerden de erişimin sağlanabildiği filtre sayfasında yapılması gereken ilk işlem yeni bir filtre oluşturmak ve kriterleri doğru bir şekilde girmektir. 

Gmail’de Filtre Nasıl Oluşturulur?

Gmail’de filtre oluşturmak için gelen maillere göre özellikleri girmeniz gerekmektedir. Mailin kimden geldiği, kime gönderildiği, konusu, içerikte yer alan bazı kelimeler ya da içerikte yer almayan bazı kelimeler, mail büyüklüğü gibi tüm detaylar ayrıntılı bir şekilde filtre oluşturma sayfasında ayarlanmalıdır. Ayarlamalar tamamlandıktan sonra filtre oluştur seçeneği ile yeni bir filtreyi oluşturabilirsiniz. Ancak filtre oluşturduktan sonra mevcut filtreye takılan tüm mailler için hangi işlemlerin yapılması gerektiğini belirlemeniz gerekir. 

Gmail’de Filtre Eylemler Nasıl Belirlenir?

Fitre eylemlerinin belirlenmesi için oluşturulan filtredeki seçeneklere göz atmanız yeterlidir. Bu bölümde yapılabilecek pek çok farklı işlem vardır. Ancak kriterlere uyan maillerin farklı bir mail adresine otomatik bir şekilde yönlendirilmesini istiyorsanız ilet seçeneği üzerinden yeni bir e-posta adresi girmeniz yeterlidir. Tüm işlemler onaylandıktan sonra artık fitreye uyan tüm mailler, otomatik bir şekilde belirtilen diğer adrese gönderilmeye başlanacaktır. İstenildiği zaman ise iptal edilebilir.





PAYLAŞ