Gmail yapay zeka ile günde 100 milyon maili engelliyor - Haberler - indir.com

Gmail yapay zeka ile günde 100 milyon maili engelliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-08 17:35:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google, yapay zeka ve Gmail ile ilgili yaptığı açıklamalarda bir gün içerisinde 100 milyon mailin engellendiğini duyurdu. İşte detaylar. 

Google Yapay Zeka Motorunu Açık Kaynaklı Hale Getirdi -

Gmail'e telefonlarından girenler, bu habere kulak verinGmail'e telefonlarından girenler, bu habere kulak verin

Google uygunsuz mailleri engellemek adına TensorFlow teknolojisini devreye alırken çalışmalar meyve vermeye başladı. Yapılan son açıklamaya göre bu yeni sistem ile birlikte 100 milyona yakın mail her gün filtreleniyor ve engelleniyor.

Gmail'in spam ile mücadesi hakkında resmi açıklama yapıldı

Konuyla ilgili resmi açıklama Suistimalle Mücadele Teknolojisi ürün müdürü Neil Kumaran’dan geldi. Mevcut engellemelerin adım adım geliştirilerek daha da artacağını söyleyen Kumaran, 100 milyon gibi bir rakama vurgu yaptı. İstenmeyen mesajların tespit edilmesi ve her gün milyarlarca mail arasından seçilmesi gibi yoğun bir çalışmanın arka planda yapıldığını söyleyen ürün müdür, TensorFlow teknolojisi sayesinde ellerinin güçlendiğini ifade etti.

İstenmeyen mailleri engellemek adına filtre kolaylık sağladı

Google’ın mail servisindeki spam filtresine takılmayan mailler yeni geliştirmeler sayesinde daha kolay bir şekilde bulunmaya başlandı. Spam mail noktasında farklı bir algoritmaya sahip olan son teknoloji, böylece Gmail servisinin de spam mail özelliğinin de geliştirilmesini sağladı. Öyle ki yapılan açıklamalarda spam e-postaların Gmail tarafından yüzde 99.9 oranında engellenmeye başlandığı belirtildi. Bundan sonraki süreçte Gmail'de daha başarılı ve temiz bir dönemin yaşanacağı rahatlıkla görülüyor.

Raspberry Pi Google yapay zekası TensorFlow desteği alıyor


İlgili uygulamalar
Android ve iOS Kullanıcıları Yeni Gmail Tasarımına KavuşuyorAndroid ve iOS Kullanıcıları Yeni Gmail Tasarımına Kavuşuyor

PAYLAŞ