Gmail web sürümü için

Gmail web sürümü için "Hızlı ayarlar" özelliği yolda

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-29 21:31:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın en başarılı servislerinden olan ve dünyanın en çok kullanılan e-posta servisi Gmail, sürekli olarak kendisini geliştiremeye devam ediyor. Şimdi ise bu popüler mail servisi için Google yeni önemli bir özelliğin duyurusunu gerçekleştirdi. Buna göre gelecek olan yeni özellik Gmail’in web sürümünü ilgilendiriyor. Gmail web sürümü her ne kadar mobil uygulamaların yoğun kullanımı baz alınsa bile oldukça yüksek oranda kullanılmaya devam ediliyor. Bu sebepten ötürü ise Google web üzerinde de geliştirme ve çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin web sürümü için gerçekleştireceği son yeniliğe gelecek olursak ise gelişmiş bir hızlı ayar menüsünü bu arayüzüne getiriyor. Hali hazırda kısıtlı olan ayarlar menüsünü yeni dönem ile beraber sayfanın sağ üst köşesine yerleştirilecek olan hızlı ayarlar ile değiştirmeyi hedefliyor.

Gmail web arayüzüne önemli bir özellik geliyor

Gmail yeni özelliği sayesinde kullanıcılarını virüslere karşı koruyacak!Gmail yeni özelliği sayesinde kullanıcılarını virüslere karşı koruyacak!

Sağ üst köşeye getirilecek olan hızlı ayarlar ile beraber bu noktada kişilerin karşısına birçok gelen kutusu düzenleme seçeneği sunacağını belirtiyor. Görselde de görebileceğiniz üzere yeni menü tasarımsal değişikliklere de imkan tanıyacak. Dağıtıma çıkan bu yeni özelliğin herkes tarafından kullanılabilir olması için bir süre daha geçmesi gerekiyor. Bu noktada kademeli olarak verilen bu özelliğin yakın zamanda tüm Gmail kullanıcıları tarafından kullanılması bekleniyor.

Sadece web sürümü değil mobil için de geliştirmelerini sürdüren Google, son olarak Gmail iOS için koyu arayüz modunu geçtiğimiz hafta sonunda getirmişti. Sunucu üzerinden ülkemiz için de dağıtılmaya başlanan bu arayüz ile beraber kullanıcılar iOS cihazlarında Gmail uygulamasını koyu temada kullanabilecekler. iOS 13 ile beraber kullanıcılar cihazlarını koyu mod ayarına getirdikleri zaman otomatik olarak Gmail uygulaması da koyu temaya bürünecek. Eğer mobil uygulama üzerinden koyu temaya geçiş yapamadıysanız, Gmail ayarlarını kurcalamakta fayda olacaktır.


İlgili uygulamalar
Gmail için uzun süredir beklenen Gmail için uzun süredir beklenen "Çoklu imza" özelliği yolda!
Gmail servisinin mobil sürümü için beklenen özellik kullanıma sunulduGmail servisinin mobil sürümü için beklenen özellik kullanıma sunuldu

PAYLAŞ