Gmail uygulaması 3 ay sonra güncellendi - Haberler - indir.com

Gmail uygulaması 3 ay sonra güncellendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-02 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Arama motoru devi Google’ın sahip olduğu mail uygulaması Gmail, iOS kullanıcıları için uygulamasını 3 ay sonra ilk defa güncelledi. Google’a göre bu yeni güncelleme, sadece hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri sağlayacak. Birçok farklı dijital servisine sahip olan Google, iOS kullanıcıları için sunduğu Gmail uygulamasını 3 ay sonrasında ilk defa güncelledi. Güncellenen Gmail uygulamasının App Store sayfasındaki sürüm notlarında “Hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri” yazsa da, biraz daha farklı diyebiliriz. Bildiğiniz üzere Apple, iOS 14’ün yeni gizlilik özelliği ile beraber uygulamaların topladıkları veriler hakkında kullanıcıları daha açık bilgilendirmesini ve izin istemesini zorunlu hale getiriyor. Bugüne kadar değişiklikten daha çok Facebook bu duruma şikayet etse de, etkilenen şirketlerden birisi de Google oluyor.

Google güncellemeleri bilerek erteledi

Gmail gelen kutusunda arama yapmak kolaylaştıran bir özellik geliyorGmail gelen kutusunda arama yapmak kolaylaştıran bir özellik geliyor

Google bu noktada Gmail güncellemelerini erteleyerek bir anlamda iOS 14’ün yeni gizlilik özelliğini de ertelemiş oldu. Söz konusu bu gizlilik özelliği, bir uygulama App Store’da yeni yayınlandıysa veya yeni bir güncelleme aldıysa geçerli oluyor. Eski sürüm uygulamalar, güncellenecekleri tarihe kadar yeni gizlilik özelliğini de ertelemiş oluyor. Öyle ki söz konusu gizlilik özelliği, bir uygulama App Store’da yeni yayınlandı ise veya yeni bir güncelleme aldı ise geçerli oluyor. Eski sürüm uygulamalar, güncellenecekleri tarihe kadar yeni gizlilik özelliklerini desteklemiyorlar. Gmail de Google’ın güncellemeyi geciktirdiği uygulamalarından birisi oldu diyebiliriz.

Yeni yayınlanan Gmail 6.0.210124 sürümü ile iOS 14’ün gizlilik özelliklerini destekliyor hale geldi. Bu kapsamda iOS kullanıcıları, Gmail uygulamasının hangi verilerini ne için topladığını kontrol edebilecekler. Diğer yandan Gmail uygulaması haricinde yakın zamanda güncellenen Google Meet, Google E-Tablolar, Google Dökümanlar, Google Takvim ve Google Görevler uygulamaları gibi iOS 14’ün widget özelliği için de destek geldiğini belirtelim.


İlgili uygulamalar
‘Uygulama Gizliliği’ Gmail'e nihayet geldi‘Uygulama Gizliliği’ Gmail'e nihayet geldi
Gmail'in iOS uygulamasını güncellediGmail'in iOS uygulamasını güncelledi

PAYLAŞ