Gmail Şifresini Sıfırlama İşlemleri Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Gmail Şifresini Sıfırlama İşlemleri Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-28 19:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Yılladır en çok tercih edilen e-posta hizmeti Gmail, gerek iş hayatında gerek kişisel yaşamda oldukça kullanışlı olsa da kullanım esnasında birçok riskte barındırıyor. Bu sebeple kullanıcılarının Gmail kullanımında dikkat etmesi gereken birçok konu vardır. Dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri ise, şifrenin düzenli olarak değiştirilmesidir. Bilindiği üzere internet dünyası aklın bile yetemeyeceği kadar büyük ve zaman zaman da oldukça güvensiz bir ortamdır. Hesabınızı güvenli bir şekilde tutmak için Gmail şifrenizi düzeli olarak sıfırların ve kullanımınızı daha da profesyonel bir boyuta çıkarın. Kullanıcılar genellikle karmaşık olarak gördükleri için Gmail şifrelerini değiştirmekten uzak duruyorlar. 

Gmail şifresi değiştirme işlemleri nasıl yapılır?

Google'ın kullanıcı adları ve şifrelerinin veri tabanlarında son zamanlarda herhangi bir güvenlik ihlali gibi bir durum yaşanmamış olsa da, dolandırıcıların e-postanıza farklı yöntemler ile giriş yapması mümkündür. Bu konu ile ilgili yapılan en yaygın saldırılarından biri, suç işleyen birinin meşru bir giriş sayfasının sahre bir sürüm oluşturduğu ve ardından ise kullanıcı adınız ile şifrenizi girmenizi gerektiren kimlik avı saldırısıdır. Söz konusu bu sayfalar oldukça kullanıcıları ikna edici içerikler sunabilir ve farkında olmadan bir tanesine şifresini girmiş bile olabilirsiniz.

Dev güncelleme: Gmail’e otomatik konu ve mesaj özelliği geldi!Dev güncelleme: Gmail’e otomatik konu ve mesaj özelliği geldi!

Böyle bir durum ile karşılaştığınızda ise, farklı e-posta ya da sosyal medya hesaplarınızda da girmiş olduğunuz aynı şifreyi kullanıyorsanız Gmail hesabınızda tehlikeye girecektir. Kullanmış olduğunuz herhangi bir sosyal medya hesabı üzerinde çeşitli güvenlik ihlalleri söz konusu ise ve bununla beraber giriş bilgileriniz ortaya çıkarsa dolandırıcılar diğer hesaplarınıza da erişim sağlamak adına elde ettikleri şifreleri kullanabilirler. Gmail hesabınızda kullanmış olduğunuz şifre Google hesabınız ile aynıdır. Gmail hesabınızın şifresini sıfırlamak için, ilk olarak oturum açın ve sağ üst köşede yer alan hesap simgesine dokunun ve bu işlemin ardından Google Hesabı düğmesine dokunun. 

İşlemlerinize devam ederken Google hesap ayarlarınız yeni bir sekme üzerinde görünecektir. Sol kısımda listelenen Güvenlik adımını açın ve adınız, cinsiyetiniz, doğum gününüz ve bununla beraber eğer varsa profil fotoğrafınız görünecek. Ek olarak ise şifrenizi ne zaman sıfırladığınızı da burada görebilirsiniz. 

Gmail hesabınızın şifresini sıfırlamak için Şifre seçeneğine tıklayın ve kimliğinizi doğrulamak için de mevcut şifrenizi girin. Daha sonra ise yeni şifre oluşturmak için karşınıza yeni bir sayfa açılacak ve şifreyi de iki kere girmeniz gerekecektir. Yeni olarak koyacağınız şifre en az sekiz karakter uzunluğunda olmalı ve doğum tarihiniz ya da eşinizin adı gibi kolay tahmin edilecek bir şifre içermemelidir. Güçlü bir parola seçimi yapmak için 1Password ya da LastPass gibi şifre depolama etkinliklerini kullanarak güçlü parola önerisinden faydalanabilirsiniz. 

Şifre değiştirme butonuna tıkladığınız taktirde, size ait olan herhangi bir cihazda Google hesabınıza bağlı kalmak isteyip istemediğinizi soran bir bilgi ile karşı karşıya geleceksiniz. Herhangi birinin işaretini kaldırdığınız anda, e-posyanızı kontrol etmeden önce yeni şifrenizi kullanarak hesabınıza tekrar giriş yapmanız gerekecek. 

 


iPhone Kişileri Nasıl Gmail'e Aktarılır?iPhone Kişileri Nasıl Gmail'e Aktarılır?
Gmail'den Gelen Bildirim Kullanıcıları KorkuttuGmail'den Gelen Bildirim Kullanıcıları Korkuttu
Gmail Gmail "Dinamil E-Postalar" Özelliği Genel Kullanıma Açılıyor

PAYLAŞ