Gmail Nedir? - Haberler - indir.com

Gmail Nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-30 21:02:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

E posta göndermek ya da almak isteyen kişiler için en güçlü seçeneklerden bir tanesi olan Gmail bir e-posta yöneticisidir. Kişilerin mail gönderip almasını gelişmiş araçlarıyla destekleyen ve pek çok özel seçeneği ile kişilerin bu konudaki farklı ihtiyaçlarını karşılayabilen Gmail, Google tarafından geliştirilmiş ve kullanıma sunulmuştur. 

Gmail'deki maillerinizi bir başkası okuyor olabilir!

Gmail'in Yapay Zeka Desteği Nasıl Çalışıyor?Gmail'in Yapay Zeka Desteği Nasıl Çalışıyor?

Özellikle günümüz iş dünyasında mail alıp gönderme işlemlerinin yoğun bir şekilde yapılması, gelişmiş posta işlemcilerini de ihtiyacı arttırmıştır. Bu doğrultuda Google tarafından yapılan gelişmeler ile birlikte oldukça ideal ve kapsamlı bir hale gelen Gmail'i isteyen herkes ücretsiz bir şekilde kullanabilmektedir. 

Yeni Gmail arayüzüne nasıl geçilir?

Gmail nasıl kullanılır?

Gmail kullanmak isteyen kişilerin öncelikli olarak açılış sayfasında yer alan üyelik formunu doldurması gerekir. Üyelik formu doldurulduktan sonra ise kişiler formda belirtildiği gibi bir Gmail hesabına sahip olur ve bu mail adresinin uzantısı @gmail.com’dur. Kişiler bu uzantı öncesindeki bölüm için kendine özel bir adres alır ve bu adres daha sonrasında değiştirilemez. Kişiler daha sonrasında Gmail’e tekrar giriş yapmak istediği durumlarda ise bu adresi ve şifre bilgisini kullanarak kolay bir şekilde oturum açabilmektedir. Bu bakımdan Gmail gerek üyelik alarak ilk kullanımda gerekse de daha sonraki oturum açma ve posta kontrol işlemlerinde kolay bir ara yüz yapısına sahiptir.

Gmail ne zaman oluşturuldu?

İlk olarak 1 Nisan 2004 yılında hizmete giren Gmail, 2004 yılından günümüze kadar sayısız güncelleme ve tasarım değişikliği geçirmiştir. Şu anda 71 dili destekleyen Gmail, gelişmiş altyapısı sayesinde üstelik sadece online olarak değil mobil uygulamalarda da kullanılabilmektedir. Kişiler maillerini cep telefonları ya da tabletlerden de kolay bir şekilde yönetme şansına sahiptir. Üstelik farklı entegrasyonlar sayesinde üçüncü taraf uygulamalarında da yine Gmail hesabı kullanılabilmektedir.

Kişiler, bir mail programı olmasının yanı sıra Google'ın diğer uygulamaları ile entegre bir şekilde mail programını kullanabilmektedir. Bu açıdan Google Dokümanların paylaşılması ya da farklı uygulamalar üzerinden yine çalışmaların mail aracılığı ile gönderilmesi kolaylaştırılmış durumdadır. Arkasında Google olması, Gmail'in güçlü ve güven vermesini sağlarken kişiler posta alıp gönderme temeli üzerine gelişmiş araçlarla başarılı bir e posta kontrol uygulamasına Gmail ile sahip olabilmektedir. Resmi siteye giriş yaparak üyelik alabilir, mevcut tüm e-posta adreslerinizi Gmail adresinize yönlendirerek tüm mail kontrollerinizi tek bir adres üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. 

Gmail'e Fatura Bilgisi Öğrenme ve Ödeme Özelliği Geliyor!


İlgili uygulamalar
Gmail hesabı nasıl silinir?Gmail hesabı nasıl silinir?

Gmail ve Google Wallet ile para gönderimi nasıl yapılır


PAYLAŞ