Gmail kendini imha eden e-postaları test ediyor - Haberler - indir.com

Gmail kendini imha eden e-postaları test ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-16 14:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Son dönemde web arayüzü yenilenmesi ile alakalı gündeme gelen Gmail uygulaması için yeni tasarım ile beraber yeni bir mail özelliğinin geleceği de ortaya çıktı. Kendini yok eden e-postaları test etmeye başlayan şirketin bu özelliği ile kullanım süresi dolan e-postalar gönderebileceksiniz. Gmail bu noktada tüm e-posta istemcileri ile uyumlu olacak ve POP3/IMAP ve STMP protokolerinin ilerisinde bir hizmet vermesi bekleniyor.

Ortaya çıkan ekran görüntülerine göre çalışma sistemi olarak Gmail'ın yeni süreli e-posta özelliği tıpkı ProtonMail'deki benzer bir işleve sahip olacak. Yeni bir E-posta oluştururken, 'gizlilik modu' olarak küçük bir kilit simgesi göreceksiniz. Bu modun açıklama alanında ise e-postanın kopyalama, yönlendirme, indirme yada çıktı alma gibi içeriklere sahip olmayacağı belirtiliyor. E-posta gönderirken son kullanım tarihi belirleyebileceksiniz ve bu sayede mailiniz 1 hafta yada 1 ay gibi bir seçtiğiniz sürede kendini imha edecek.

Ayrıca e-postayı açmadan alıcıya kendisine SMS ile gönderilen giriş kodunu da sorabileceksiniz. Bu sayede gönderdiğiniz mailin sadece o kişi tarafından okunduğuna emin olabileceksiniz. Henüz bu özelliğin test aşamasında olduğunu ve herkese açık olarak sunulmadığını belirtelim. Kaybolan maili alıcı olan kullanıcı ise maili açmak için bir line tıklıyor ve Gmail hesabına tekrardan giriş sağlıyor. Alıcı taraf kopyalama gibi işlemler yapamasada ekran görüntüsünü alabildiğini belirtelim.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ