Gmail karanlık mod herkesi memnun edemeyecek - Haberler - indir.com

Gmail karanlık mod herkesi memnun edemeyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-24 16:34:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler e-posta servislerinden birisi olan Gmail için uzun bir süredir kullanıcılar koyu mod özelliğini bekliyorlar. Söz konusu bu özellik için bazı gelişmeler yaşandı. Google’ın Android 10 ile beraber dahili olarak karanlık tema özelliği sunduğu biliniyor. Ancak harici olarak ise uygulamalarına karanlık modu kazandırması bekleniyor. Bu beklentilerden birisi olan Gmail için ise bazı detaylar belli olmaya başladı. Gmail’in karanlık teması bazı iOS ve Android kullanıcılarına test amaçlı gönderilmeye başlandı. iOS tarafında oldukça kısıtlı bir kitle test edilirken, Android tarafında ise Gmail’in siyah arayüz temasının dağıtıma çıktığı ifade ediliyor. Ancak üzücü olarak bu yeni koyu modu Android kullanıcıları deneyimlemek için en az Android 10 sürümüne sahip olmaları gerekiyor.

Gmail için Karanlık Mod Müjdesi

Gmail, Android kullanıcılarının talebine olumlu yanıt verdiGmail, Android kullanıcılarının talebine olumlu yanıt verdi

Google’ın anlamsız bu hamlesi ile beraber Gmail’in karanlık teması Android Pie işletim sistemlerinde kullanılamayacak. Öyle ki piyasada Android 10 işletim sistemine sahip oldukça az cihaz seçeneği bulunuyor. Koyu mod ise arayüzü karanlık bir temaya çevirerek daha kullanışlı bir hale getiriyor. Özellikle OLED paneller için ekstra bir pil tasarrufu sağlayacak durum diyebiliriz. Google’ın bu noktada karanlık mod temasını sunmakta geç kaldığını söyleyebiliriz.

Öyle ki iOS tarafında iOS 13 ile beraber neredeyse tüm iPhone modelleri karanlık mod özelliğine sahip olurken, en çok talep edilen bu özelliğin sadece Android 10 ile sınırlandırılması oldukça üzücü ve eksik bir durum olarak gözüküyor.


İlgili uygulamalar
Gmail karanlık modu kullanılmaya başlandıGmail karanlık modu kullanılmaya başlandı
iOS: Gmail otomatik yanıtlama nasıl yapılır?iOS: Gmail otomatik yanıtlama nasıl yapılır?

PAYLAŞ