Gmail İki Aşamalı Doğrulama Kurulumu Nasıl Yapılır - Haberler - indir.com

Gmail İki Aşamalı Doğrulama Kurulumu Nasıl Yapılır

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-21 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Her alanda güvenliğimiz önemli olduğu gibi online platformlardaki mail güvenliğimizde bir hayli önemli olabiliyor. Gerek mail içeriğindeki verilerimiz gerekse önemli maillerin sızdırılması birçok hesabımız için güvenlik tehditi oluşturabilir. Parolalarımızın güvenliği ve uzunluğu önemli olsada artık uzun ve karmaşık parolalar bile kırılabiliyor. Ancak Google'ın Gmail servisi için yaptığı iki aşamalı doğrulamayı kullanarak hesabınızı tamamen güvene alabilirsiniz. Bu iki aşamalı güvenlik hizmetini online bankacılıklarda kullanıldığını hatırlatalım.

Gmail İki Aşamalı Doğrulama İşlemleri

Sadece telefon doğrulaması yerine Google'ın kullanıcılarına sunduğu çift aşamalı doğrulamayı kullanmanız en güvenlisi olacaktır. Eğer şifreniz bir başkası tarafından bulunsa bile mobil cihazınızdan yapacağınız ikinci güvenlik kodu ile hesap güvenliğinizi sağlayabileceksiniz. Şimdi ikinci doğrulama aşamasını yapmak için gerekli ayarları yapalım.

  • İlk olarak telefonunuzdan Ayarlar menüsünü açın.
  • Buradan hesaplar kısmından Google'u bulun ve oturum açma seçeneğine dokunun.
  • İki aşamalı doğrulama seçeneğini seçip ileri deyin.
  • Gelen ekranda Google hesabınızın parolasını girerek telefon numaranızı giriniz.
  • Girdiğiniz telefon numarasına gelen SMS doğrulamasını yaparak onaylayın.
  • İşlemler bu kadar artık Google'ın iki aşamalı doğrulama için sunduğu kodu alabilirsiniz.
  • Bunun için ilk önce Google Authenticator uygulamasını kurunuz.

Kurduktan sonra bilgisayarınızdan tarayıcınıza girerek myaccount.google.com adresine giriniz. Hesabınıza girin ve yukarıda anlattığımız işlemlerin aynısı yapınız. Daha sonra Authenticator uygulaması üzerinden okutmanız için özel bir barkod ekranda belirecektir. Bu uygulama aracılığı ile kodu taratın. Telefonda belirecek kodu bilgisayar ekranınızda sorulan kutuya girin ve onaylayın. Artık iki aşamalı Google doğrulaması olan Authenticator'ü başarıyla kullanabileceksiniz.

Artık bilgisayarınızdan Gmail hesabınıza girerken iki aşamalı doğrulamadan geçeceksiniz. Dilerseniz ikinci aşamayı sadece sizin bilgisayarınızda geç diyerek kısayoldan giriş yapabilirsiniz.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ