Gmail için işlevsel iyileştirmeler yolda - Haberler - indir.com

Gmail için işlevsel iyileştirmeler yolda

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-17 18:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google daha iyi bir kullanıcı deneyimi için her alanda iyileştirmeler ve yenilikler sunmaya devam ediyor. Şimdi ise daha iyi bir Gmail deneyimi sunmak için yayınlamış olduğu akıllı özellikler ve kişiselleştirme ile kullanıcılardan bazı izinler isteyecek. Kullanıcılar bu söz konusu özellikleri kullanmak istemedikleri zaman ise ayarlardan diledikleri gibi kapatabilecekler. Google’ın sahip olduğu ve dünyanın en popüler e-posta uygulaması olan Gmail için söz konusu bu yenilikleri göreceğiz. Bu noktada gizlilik ve kişiselleştirme adına yeni bazı akıllı özelliklerin geleceği yayınlandı. Yeni özellikler ile beraber Google, Gmail’in daha kullanıcı dostu ve güvenli bir yapıda olmaıs hedefleniyor.

Google’ın yaptığı açıklamaya göre söz konusu akıllı özelliklerin bazıları kullanıcılar isterse kapatılabilecek. Bu güncelleme ile beraber kullanıcılara daha net bir seçim imkanı sunuyor.

Google, yapım aşamasındaki yeni Gmail logosunu paylaştıGoogle, yapım aşamasındaki yeni Gmail logosunu paylaştı

Google, Gmail’in yeni özelliklere kavuşacağını açıkladı

Google tarafından gerçekleştirilen açıklamalara göre bu yeni özellikler ve kişiselleştirme ayarı, şirketin daha önceden de sunduğu ve kullanıcı kişisel verilerini Google veri tabanından silinmesi sağlayan bu özelliğin devamı olarak düşünülüyor. Şirket yayınlayacağı yeni ayar ile beraber kullanıcılara Googledaki verilerinin kontrolünü çok daha fazla vermiş olacak. Google bu noktada Chat, Gmail ve Meet’te akıllı özellikleri açma/kapama ürünlerinin kullanıcı verileriyle kişiselleştirme için iki ayrı ayar dahil edecek. Kullanıcılar bu ayarları açmaları durumunda farkları görebilecekler.

Google tarafından yapılan açıklamalara göre bu özelliklerin ve yeni kişiselleştirme ayarlarını kapatmaları durumunda Gmail kullanmayı sürdürebilecekler. Bu ayarlar ise daha fazla kullanıcının kişiselleştirilmiş bir deneyim isteyip istemediklerine odaklanmış olacak. Oldukça popüler olan Gmail’in yeni özellikler ile beraber daha da işlevsel bir hal alması bekleniyor. Şuan için açıklamalar bunlardan ibaret olurken, yakın zamanda testlerin bitmesi ile beraber bu yeni özelliklerin güncelleme ile yayınlanması bekleniyor.  


Gmail'in daha hafif sürüm olan Gmail Go Google Play Store'de yerini aldıGmail'in daha hafif sürüm olan Gmail Go Google Play Store'de yerini aldı
Akıllı telefon dostu Gmail Go yayınlandıAkıllı telefon dostu Gmail Go yayınlandı

PAYLAŞ