Gmail hesaplarından spam mesajları geliyor! - Haberler - indir.com

Gmail hesaplarından spam mesajları geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-25 09:00:36
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Popüler e posta uygulaması olan G mail bir çok kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Android telefon sahiplerinin hepsinde bulunan bu uygulamada kullanıcılar e posta alışverişlerini rahatlıkla yapabiliyor. Spam dosya algılama sistemi de oldukça iyi çalışan uygulamada son günlerde işler ters gitmeye başladı. Google' nin Gmail Yardım Forumu'nda yapılan bazı yorumlar kullanıcıların hesaplarından spam mesajlar aldığını ortaya koydu. Yapılan yorumlarda yer alan ifadelere göre kullanıcılar spam içeren mesajlar gönderen kullanıcılar şifrelerini değiştirseler dahi Gmail, bu kullanıcılara mail atmaya devam ediyor. Genellikle erkek kullanıcılara gelen maillerde gelen maillerin konusu kilo verme ile alakalı. Kullanıcılar gelen mailleri spam olarak işaretlese de hesapları hakkında büyük endişe duyuyorlar.

Kullanıcıların yaşadığı bu durumla birlikte daha korkutucu olan ise gelen spam maillerin değişerek sürekli farklı kişilere gönderilmesi. Bunun yanında spam olarak iletilen mesajlar gönderen hesabının gönderilenler klasöründe de yer alıyor. Bu olayla karşılaşan bir çok kullanıcı maillerinin üçünçü bir şahıs taraf kişilerden gelmesinin nedeni olarak ise atılan maillere tıklanma olanlarının yüksek olması sebebiyle bu mesajlar yayılım gösteriyor. Çünkü spam mesajlar bu yöntem ile çalışmakta.

Google ise yaşananlar üzerine forumda yaptığı yorumda bu durumun küçük bir kullanıcı kitlesi tarafından etkilendiğini açıkladı. Açıklamanın devamında yer alan ifadelere göre Google bu yaşanan bu durum ile kullanıcılarının içinin ferahlattı ve hiç kimsenin Gmail hesabının çalınmadığını ifade etti.





PAYLAŞ