Gmail Hangouts Nedir? - Haberler - indir.com

Gmail Hangouts Nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-31 18:46:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Google tarafından uzun yıllar boyunca üzerinde çalışmaların sürdürüldüğü Google Talk yerine gelen ve Talk yerine Gmail Hangouts ismini alan yeni servis, kısa süre içerisinde kabul gördü. Google Hangouts video konferanstan anlık mesajlaşmaya kadar kişilerin iletişim kurmak adına tercih edebileceği Google'ın yeni ürünlerinden bir tanesi. Gerek kişisel gerekse de işletmelere yönelik farklı özellikleriyle dikkat çeken Google Hangouts aynı anda 10 kişiye kadar video konferans yapılmasına imkan sağlıyor. Kişilerin birbirine fotoğraf gibi farklı belgeler gönderebilmesi, emoji gönderebilmesi de yine mümkün. Üstelik Google Hangouts kişilerin yaptığı görüşmeleri kayıt altına almasını kolaylaştırıyor ve bu kayıtların YouTube gibi diğer Google servislerinde kullanılmasına da izin veriyor. Bu açıdan gerek sık sık görüşme yapan kişiler için gerekse de uygun bir mesajlaşma programı arayanlar için Google Hangouts en güçlü alternatiflerden bir tanesi durumunda. 

Google Hangouts'a Yeni Özellikler Eklendi!

Google Hangouts'a Yeni Özellikler Eklendi!Google Hangouts'a Yeni Özellikler Eklendi!

Google tarafından geliştirilen Google Hangouts farklı platformlarda ve cihazlarda desteklenmektedir. Bu açıdan herhangi bir cihaz kısıtlaması olmaksızın kişiler birbiriyle Google Hangouts üzerinden görüşme ve erişme şansına sahiptir. Üstelik sadece Android işletim sistemi ile sınırlı kalmayan Google Hangouts Android işletim sisteminin dışında iOS gibi diğer işletim sistemlerinde de kendine yer bulmuş durumda.

Hangouts Nasıl Kullanılır?

Kişilerin Google Hangouts kullanabilmesi adına bir Gmail hesabı açması ve bu Gmail hesabı üzerinden Google Hangouts uygulama sayfasında oturum açması gerekmektedir. Kişiler bir Gmail hesabına sahip değilse, uygulamayı kullanması mümkün olmayacaktır. Bu nedenle ilk olarak üyelik işlemleri yapılarak sayfada oturum açmak adına üyeliğin aktif hale getirilmesi gerekir.

Şu anda dünyada Facebook Messenger ve WhatsApp gibi rakiplerle yarış içerisinde bulunan Google Hangouts her ne kadar beklenen ilgiyi görmemiş olsa da ciddi bir kullanıcı kitlesine sahip. Kullanıcı sayısının az olması, çoğu kişinin sisteme dahil olmasındaki en büyük engellerden birisi olarak gösteriliyor. Görüntülü sesli sohbet üzerine odaklanan Hangouts, buna rağmen normal bir mesajlaşma uygulaması olarak da kolaylıkla kullanılabilir.

Google Hangouts Ücretli Mi?

Herhangi bir ücret ya da abonelik sistemine sahip olmayan Google Hangouts kullanımı ile ücretsizdir. Kişilerin internet bağlantısı olan akıllı cihazlardan ya da bilgisayarlardan Google Hangouts sistemine giriş yapması yeterli olacaktır

Telefonlardan Hangouts Nasıl Kaldırılır?

Ayarlar -> Uygulamalar -> Tümü bölümünden kişiler Hangouts uygulamasını bularak kaldırma işlemlerini yapabilir. Kısa süre içerisinde tamamlanacak kaldırma işlemleri sonrasında sisteminizde Google Hangouts bulunmayacaktır. 

Google, Hangouts Aramalarını Ücretsiz Yaptı!


Google Hangouts iOS Uygulaması Apple Watch Desteği Kazandı!Google Hangouts iOS Uygulaması Apple Watch Desteği Kazandı!
Google Hangouts, Android'e de Video Mesaj Özelliğini GetirdiGoogle Hangouts, Android'e de Video Mesaj Özelliğini Getirdi

PAYLAŞ