Gmail doğrulanmış e-posta hesapları için güvenliği artıyor - Haberler - indir.com

Gmail doğrulanmış e-posta hesapları için güvenliği artıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-22 11:59:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Her ne kadar farkına varamamış olsak da internet üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılığın önemli bir kısmı e-postalar üzerinden gerçekleştiriliyor. Bir banka, devlet kurumu ya da bir şirketin e-posta adresini taklit eden dolandırıcılar kişilerin zararlı internet bağlantılarına tıklamasına sebep oluyor. Bunun yanı sıra başka yollara da başvuran bu dolandırıcı hesaplar, kullanıcılardan belirli talimatları yapmasını istiyor. Bunun yanında Google, yeni bir özellik ile bunu aşmak istiyor. Gmail doğrulanmış e-posta hesapları için "logo" benzeri bir özellik eklemeyi planlıyor.

Gmail doğrulanmış e-posta hesapları için güvenliği artıyor ve ”logo”yu ekliyor

Google'ın Cloud sayfasında duyurmuş olduğu yeni özelliğin detaylarının gün yüzüne çıkması ile birlikte , en azından e-posta yollu dolandırıcılık sorunlarını en aza inecek gibi duruyor.

Twitter'ın Türkiye'deki Periscope davasında yeni gelişmeTwitter'ın Türkiye'deki Periscope davasında yeni gelişme

Mesaj Kimliği için Marka Göstergeleri (BIMI) özelliği, e-postalarını doğrulayan kuruluşların, kurumsal logolarını e-posta atarken kullanması anlamına geliyor. Bir nevi sosyal medya hesaplarındaki mavi tik olayına benzer bu özellik, bu hesapların doğrulamasını ve güvenli bir biçimde Google'da yer almalarına imkan tanıyor. 

Bu kimliği doğrulanmış e-postalar kötüye kullanım ile ilgili diğer Google denetimlerinin tümünü geçtikten sonra Gmail, doğrulanan logoyu Gmail kullanıcı arayüzündeki mevcut avatar yuvalarında göstermeye başlıyor. CNN ile gösterildiği gibi, e-postayı gönderen şirketin logosu artık kullanıcılara atılan e-postalarda görünecek.

Google, “önümüzdeki haftalarda” Gmail içindeki yeni özelliği başlatacağını, bu nedenle mevcut avatar kutusunda bu tür göstergelerin yer alacağı noktasında kullanıcıları uyarıyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ