Gmail

Gmail "Dinamil E-Postalar" Özelliği Genel Kullanıma Açılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-11 15:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknolojik gelişmeler ile beraber kullandığımız uygulamaların ya da yazılımlarında fonksiyonellikleri değişkenlik gösteriyor. Gmail sistemi şu günlerde yepyeni bir özellik ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Şöyle ki Gmail platformu, genellikle iş yaşantımızda kullanmayı tercih ettiğimiz e-posta yolu ile haberleşme aracıdır. Gmail kullanıcıları çok yakında, ana sayfada görünen gelen kutusundan farklı bir sekmeye geçiş yapmadan bir çok işlemini hızla halledebilecekler. Gmail uygulamasında artık dinamik e-posta özelliği ile karşı karşıya geleceğiz. Google'ın AMP destekli dinamik e-posta özelliği 2 Temmuz itibariyle tüm Gmail kullanıcıları için aktif hale getirilecek. Dinamik e-posta özelliğini daha öce de G Suit'in ücretli versiyonunu kullanan kullanıcılara beta sürümü şeklinde sunulmuştur. 

AMP ya da tam adı ile Hızlandırılmış Mobil Sayfalar, akıllı cihaz kullanıcılarına aslında pek de uzak bir kavram değildir. Akıllı cihazı ile herhangi bir bağlantı açan bir kullanıcı, AMP sayfaları ile zaten karşılaşıyor. AMP sayfaları, Google tarafından geliştirilen bir protokol sayfasıdır. Kullanıcılar AMP sayfası sayesinde web sayfalarını çok daha hızlı bir şekilde yükleyerek işlemlerini daha pratik yöntemler doğrultusunda halledebilecekler. Gmail sayfası AMP sayesinde çok daha kullanışlı bir hal alıyor. Şöyle ki AMP sayfaları sayesinde Gmail sayfası üzerinde web tabanlı görevler artık gelen kutusu üzerinden de gerçekleştirilecek. Son zamanların en büyük ihtiyaçlarından biri olarak görülen bu durum artık bambaşka bir boyut ile karşımıza çıkacak. 

Gmail'e e-posta zamanlama özelliği geldiGmail'e e-posta zamanlama özelliği geldi

Kullanıcılar bu şekilde Gmail sayfalarını çok daha pratik bir yöntem ile kullanabilecek ve bu şekilde hem daha sağlıklı iş yönetimi gerçekleşecek hem de adeta zamandan da kazanç sağlanacak. Söz konusu web tabanlı görevler arasında, form doldurmak, etkinlik davetlerine yanıt vermek, Google Dokümanlar’da yapılan bir düzenlemeye karşılık vermek, resimleri karuselde görüntülemek ve buna benzer çeşitli yenilikler yer alıyor olacak. Gelen kutusundan çıkmadan da bir takım işleri halletmek kullanıcıların oldukça hoşuna gidecek bir özellik gibi gözüküyor. Dinamik e-posta özelliği ilk aşamada web üzerinden kullanıcılara sunulacak. İlerleyen zaman diliminde elbette ki bu özelliğin mobil kullanıcılara da gelmesi bekleniyor. Fakat henüz bu konu hakkında bir tarih verilmiş değildir. 

Daha önceye gittiğimizde Google, bazı iş ortaklarına dinamik e-posa gönderme özelliğini aktif hale getirmişti. Bu iş ortakları arasında ise, Booking.com, Despegar, Doodle, Ecwid, Freshworks, Nexxt, OYO Rooms, Pinterest ve redBus gibi isimler yer alıyor. Bu listenin zaman içerisinde daha da büyümesi tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda yazılım devi Google şirkeri, iş ortaklarına bu özelliği sunmadan önce elbette ki hem güvenlik hem gizlilik anlamında bir araştırma gerçekleştirdiklerinin de altını çiziyor. 

Gmail ile işlemlerini gerçekleştirirken birçok sekme ile uğraşmak istemeyenler için dinamik e-posta özelliği son derece kullanışlı olacak gibi gözüküyor. Burada esas meselelerden biri de üretkenliği artırmak ve çok daha pratik hareket etmektir. Dinamik e-posta özelliği Gmail uygulamalarına geldiği taktirde kullanıcıların herhangi bir aktive işlemi yapmadan özellikten faydalanmaları sağlanacak. 


İlgili uygulamalar
Dev güncelleme: Gmail’e otomatik konu ve mesaj özelliği geldi!Dev güncelleme: Gmail’e otomatik konu ve mesaj özelliği geldi!
iPhone Kişileri Nasıl Gmail'e Aktarılır?iPhone Kişileri Nasıl Gmail'e Aktarılır?
Gmail'den Gelen Bildirim Kullanıcıları KorkuttuGmail'den Gelen Bildirim Kullanıcıları Korkuttu

PAYLAŞ