Gmail, Android kullanıcılarının talebine olumlu yanıt verdi - Haberler - indir.com

Gmail, Android kullanıcılarının talebine olumlu yanıt verdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-12 22:04:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Donanım

Uzun yıllardır dünyanın en çok e-posta uygulaması olan Gmail,Android tarafında çok uzun zamandır talep edilen güzel bir değişiklik almaya başladı.

Google Gmail popülerliğini her geçen gün artırıyor ve pazarı domine ediyor. Çıkan duyumlara göre Android tarafında siyahlara bürünmeye başladı. Uygulama bazı kullanıcılar için siyah / koyu arayüz seçeneği aktif edilmeye başladı. Bu konuda bir gelişme olmasını kullanıcıları mutlu ediyor. Günden güne herkes için aktif edildiği aktarılan koyu arayüz modu, siyah hale çevirerek çok daha kullanışlı hale getiriyor.

Gmail Şifresini Sıfırlama İşlemleri Nasıl Yapılır?Gmail Şifresini Sıfırlama İşlemleri Nasıl Yapılır?

Oled OLED ekranlı modellerde pil ömrüne de olumlu katkı yapan tasarım, özellikle düşük ışıktaki kullanımı inanılmaz rahatlatıyor. Biliyorsunuz OLED paneller siyah üretmek için enerji harcamıyor. Genel ayarların içinde olan mod kolaylıkla açılabiliyor. Modun (Koyu ya da açık arayüz) uyum sağladığı da aktarılıyor. Bu kısımda istemin arayüz tercihine göre otomatik bir ayarlama oluyor.

Gmail artık gözleri daha az yoracak

Bu mod sayesinde gözlerinize e-posta yazarken ya da e-postalarına bakarken beyaz ışık patlaması yapmayacak. Yeni mod, gerçekten sıkı kullanıcıları oldukça sevindiriyor. Google, bu konuda oldukça geç kalmıştı. Fakat bu yeni özellik ile şikayetleri ortadan kaldırıyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi yeni özellik sunucu tarafından açılıyor ve herkese yavaş yavaş geliyor. Bu yüzden yeni koyu arayüzün burası için aktif edilmesi biraz zaman alabilir.

Bilgisayar Korsanları Erişim Sağlamaya Çalışıyor

Hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda bilgisayar korsanlarının kullanıcılara sahte uygulama ve oyunlar üzerinden erişim sağlamaya çalıştığını anlatmıştık. Bunun yanı sıra kullanıcıları linklere çekmek için dizi ve film sitelerine de saldıran korsanlar, kullanıcıları sahte içerikleri zararsız gibi göstererek indirmelerini sağlamak konusunda ikna etmeye çalışıyor. Bilgisayarlara üçüncü parti uygulamaları yerleştirebilmeyi amaçlayan korsanların hedefinde kullanıcıların kişisel verileri ve banka hesap numaraları bulunuyor. 

Google, “Gelişmiş Koruma Programı”nı daha çok geliştirerek Chrome koruma mekanizmasını çalıştırmak. Bu sayede kullanıcıları internette dolaşan zararlı yazılımlara karşı korumak isteyen Google kullanıcılara yapılan saldırılarında büyük bir oranda etkisizleşmesini umuyor. Google’ın bu hizmetinden yararlanmak için Chrome’un eşitleme ayalarını açmanız gerekli. Ancak bunu yaptığınız zaman Chrome’un da kullandığınız her tarayıcıdan web etkinliğinizi kaydedeceğinizi de söylemek de fayda var. Yine de yapılanlara bakıcak olursak Google’ın sunduğu bu koruma sistemi daha güvenli gibi görünüyor.

 


Google Chrome'a Gmail koruması geliyorGoogle Chrome'a Gmail koruması geliyor
iPhone kullanıcılarınıa müjde: Gmail güncellendiiPhone kullanıcılarınıa müjde: Gmail güncellendi

PAYLAŞ