Global pazarda Huawei'yi geçmek isteyen Xiaomi'nin büyük bir sorunu var - Haberler - indir.com

Global pazarda Huawei'yi geçmek isteyen Xiaomi'nin büyük bir sorunu var

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-07 16:33:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Pazar analiz şirketi olan Hong Kong merkezli Counterpoint’in araştırmasına göre Xiaomi Çin’deki akıllı telefon satışlarında geriliyor. Geçtiğimiz seneye göre Çin pazarında yüzde 38’lik bir düşüş yaşayan şirket global pazarda yükselse de kendi bölgesinde güç kaybediyor.

Son dönemlerde adından en çok söz ettiren akıllı telefon markalarından olan Xioami, global pazarda satışlarını ciddi oranda arttırmış bulunmakta. Huawei’nin yaşadığı sorunlarla pazarda güçlü bir avantaj elde eden şirket Çin pazarında rekabet gücünü kaybetmeye başladı Counterpoint’in yaptığı araştırmayla Pekin merkezli teknoloji şirketinin anavatanında ciddi bir oranda toprak kaybettiği açıklandı.

Xiaomi Mi Note 10 ve Mi Note 10 Pro için tüm teknik detaylar sızdırıldıXiaomi Mi Note 10 ve Mi Note 10 Pro için tüm teknik detaylar sızdırıldı

Yapılan araştırmaya göre Xiaomi’nin Çin pazarındaki akıllı telefonlarının satışı geçtiğimiz seneye oranla yüzde 38’lik bir düşüş yaşadı. Yerel pazarındaki rekabette güç kaybeden ve Çin Pazar payı listesinde beşinci sıraya düşen Xiaomi global pazarda güçlenme çabalarına devam ediyor.

Xiaomi krizi fırsata çevirdi!

Xiaomi’nin bu alandaki en büyük fırsatı ise Huawei’nin geçtiği süreç oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nin sert yaptırımlarıyla karşılaşan ve şuanda bir savaş döneminde olan Huawei’nin yaşadığı kriz Xiaomi için bir fırsat oldu. Bu fırsatı devam ettirmeyi amaçlayan Xiaomi çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Xiaomi 5G modelleri kendisinden söz ettirecek

Son dönemlerde alt markası olan Redmi’yle de büyük bir yükseliş yaşayan şirket geçtiğimiz dönemlerde yeni amiral gemisi akıllı telefonu Note 8 Pro’yu Berlin’de tanıtmıştı. Şirketin telefonun tanıtımı olarak Berlin’i seçmesindeki en büyük neden de Almanya’nın Batı Avrupa’da ki en büyük mobil pazarlar arasında olmasından kaynaklanıyor.

2018’in ikinci yarısında büyük bir çıkış yakalayarak Avrupa bölgesindeki pazar payını ciddi oranda arttırmayı başaran Xiaomi, bu dönemde telekomünikasyon şirketleri arasında olan 3 Group Europe ve diğer perakende kanallarından da destek almış ve satışlarını geçtiğimiz seneye göre global pazarda yüzde 27 oranında arttırmayı başarmıştı. Bu başarısını devam ettiren şirketin akıllı telefon pazarındaki Batı Avrupa’da ki en popüler dört popüler şirket arasında yer aldığı söyleniyor.

Xiaomi dünya devi olabilir mi?

Satış stratejisini çizerken sadece Avrupa’ya odaklanmayıp dünyanın dört bir yanında ciddi bir satış performansı gösteren şirket şuanda Hindistan’ın en önemli markalarının arasında yer almakla birlikte bu bölgede en çok akıllı telefon satın şirket olmayı başardı. Rusya ve Afrika gibi ülkelerin pazarında da yer edinen şirketin gelecek yılki hedefinin Japonya pazarına girmek olduğu söyleniyor.

Huawei'ye Uygulanan Android Yasağından Honor Etkilenecek mi?

Xiaomi’nin genel durumuna baktığımızda ise şirketin son bir senede Çin pazarında ciddi bir oranda güç kaybetmesine rağmen global pazarda hala iyi durumda olduğunu görüyoruz. Dört ay içerisinde dört milyon adet Redmi K20 satışı gerçekleştiren şirketin bu başarısını diğer telefonlarında da devam ettirmesi Xiaomi’yi dünya çapında dev bir marka haline getirebilir. Xiaomi ile ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam ediyor olacağız.


108 MP kameralı Xiaomi amiral gemisi Mi CC9 Pro tanıtıldı!108 MP kameralı Xiaomi amiral gemisi Mi CC9 Pro tanıtıldı!
Tanıtımı yapılan Xiaomi Mi TV 5 özellikleri ve fiyatıTanıtımı yapılan Xiaomi Mi TV 5 özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ